Адрияна Михайлова: Събитийният живот в България се раздвижва съществено

98868
Адрияна Михайлова: Събитийният живот в България се раздвижва съществено

Aдрияна Михайлова е специалист с над 8 години опит в сферата на корпоративните комуникации и организацията на специални събития. Има степени по реклама и връзки с обществеността и специализация от London School of PR. Започва работа във VIVACOM през 2007 година и оттогава отговаря за вътрешните и външните корпоративни събития на компанията, спонсорствата и много от PR кампаниите на телекома. Проектите, с които се гордее най-много са PR кампанията за ребрандинга на БТК и vivatel и представянето на новия бранд VIVACOM през 2009 г. и други имиджови проекти като пространството за събития, култура и изкуство VIVACOM Art Hall, където ежеседмично координира интензивен календар от разнообразни събития.

Адрияна, бихте ли ни разказали за Вас и Вашата работа като Sponsorships and Event Management Adviser във VIVACOM?

Занимавам се корпоративни събития и спонсорства във VIVACOM от 7 години, които минаха изключително бързо заради динамиката и разнообразието на работата в подобна компания. Ежедневните ми ангажименти обхващат занимания с най-разнообразни проекти – понякога в рамките на един работен ден организирам събитие за медиите, бизнес конференция, изложба и спортно мероприятие. Малко е объркващо, но е въпрос на дисциплина и добра организация, за да се получават нещата. Освен за организацията на нашите собствени събития, отговарям и за подбора на спонсорски проекти, в които VIVACOM инвестира, като част от политиката си за социална отговорност. Затова доста от времето ми минава в преглед и селекция на различни предложения и възможности за партньорство. Докато движа координацията на всяко събитие или спонсорски проект, съм фокусирана и върху комуникацията, свързана с него. Целта ни е да популяризираме инициативите си, както вътрешно сред колегите в компанията, така и сред всички заинтересования външни публики. Затова подготвям кампания за всеки от проектите, включваща  различни комуникационни канали като PR, реклама, съдържание за интернет и социалните мрежи и т.н. Както знаем, в организацията на събития винаги има непредвидени ситуации и изненади, така че никога не ми е скучно.

От 29 януари са задължителни кодовете за набиране на стационарен телефон

От 1 април 2014 г. потребителите в цяла България ще могат да говорят от домашния си телефон на цената на градски разговор с всички ос...

С кои проекти, реализирани през 2013 година, се гордеете най-много?

Гордея се най-много с два проекта, които са новаторски за бранша в България, а и не само, защото показват нов модел на корпоративна социална отговорност и променят ролята на компанията от донор и рекламодател в продуцент на събития и съдържание, което не е комерсиално и търговско, а е необходимо и социално значимо. Такъв проект е VIVACOM Art Hall – нашето собствено място за събития, култура и изкуство, което успяхме да превърнем в един от най-активните градски центрове за събития само за две години. Друг такъв проект е VIVA StartUp – платформата ни за партньорство със стартиращия ICT бизнес в страната, под шапката на която подкрепяме и организираме много образователни събития, провеждаме конкурси и си партнираме с много млади компании с иновативни идеи.    

Бихте ли ни разказали малко повече за пространството за събития, култура и изкуство VIVACOM Art Hall? Как се роди идеята за неговото създаване и какви събития се провеждат там?

Идеята за VIVACOM Art Hall следва една характерна за всички бивши социалистически столици тенденция – сгради с важно значение за индустрията в миналото, които вече не се използват активно, да придобиват ново значение за социалния живот в града. Разполагаме с Телефонната палата, която е историческа сграда и архитектурен паметник в самия център на София и в непосредствена близост до много важни културни институции. Вече две години провеждаме там разнообразни събития, най-общо казано, свързани със съвременна градска култура. Както става ясно от името на проекта, акцентът е върху изложбите и промотирането на различни форми на изкуство, но освен това организираме много образователни и бизнес събития, лекции, семинари, конференции, форуми, церемонии и други значими мероприятия. Партнираме активно на повечето активни неправителствени организации, културни мениджъри и артисти в страната и само за две години сме реализирали вече 36 изложби и над 300 събития на различни обществено значими теми.  

VIVACOM Art Hall спечели награта "Събитийно място на годината" в миналогодишното издание на Eventex Awards. Какво означава за теб и екипа на VIVACOM Art Hall това отличие?

Наградата за "Събитийно място на годината" беше първото сериозно публично признание, което получи проектът и за нас определено означаваше много. Преди всичко отличието ни показа, че развиваме пространството и програмата му в правилна посока и това не остава незабелязано от публиката и професионалната общност. Затова през втората година на проекта продължихме в същия дух и заложихме на още по-наситена и активна програма на VIVACOM Art Hall, като в края на 2013 отворихме и втора зала в Телефонната палата, която бързо се наложи като семинарен и конферентен център и любима локация за все повече интересни събития на тема предприемачество и иновации. За нас имат голямо значение и другите награди в миналогодишното издание на Eventex Awards 2012. Освен че спечелихме първа награда в тази категория с един от най-големите ни CSR проекти, споделихме радостта от признанието и с много наши партньори, които VIVACOM традиционно подкрепя. Награди в почти всички категории взеха събития, спонсорирани от VIVACOM, като например "Нощта на музеите и галериите" в Пловдив, която спечели приза за Събитие на годината и се осъществява в партньорство с VIVACOM вече пет години. Тези отличия също ни дават увереност, че имаме правилен усет и инвестираме в най-добрите практики в бранша на събитията у нас, с което му помагаме да се развива.

Тази година сте част от журито на Eventex Awards 2013. Кой ще е водещият критерий, по който ще оценявате?

SAMSUNG Galaxy Gear ексклузивно през ноември във VIVACOM

На специално събитие вчера новият смартфон асистент на Samsung дебютира в търговската мрежа на VIVACOM. Samsung Galaxy Gear попадна под...

През последните години сме свидетели на позитивни тенденции и съществено раздвижване в събитийния живот в България. Появиха се много чисто нови инициативи и дългосрочни проекти, които запълват съществуващи празноти и до момента са липсвали на публиката и обществото ни. Затова водещи критерии при оценката на кандидатурите за мен ще бъдат иновативността на проектите, креативният подход при организацията им и необходимостта на българското общество или съответната общност от случването на такова събитие на този етап.

Какво Ви подтикна да приемете поканата за член на журито на Eventex Awards?

Приех с удоволствие да участвам в журито на наградите, тъй като познавам събитието като участник в различни състезателни категории в предишните му две издания. С организаторите от Web&Events се познаваме и от организираната от тях Eventex Conference, в която участвах с лекции миналата година. Очевидно е, че подобни награди за събития са необходими за развитието, устойчивостта и здравословната конкуренция в бранша, доказателство за което са многобройните кандидатури във всяка от категориите. Очаквам с нетърпение да се запозная с тазгодишните кандидатури и се надявам да са повече и още по-добри от миналогодишните.

Повече информация за Еventex Awards 2013 можете да намерите на http://eventex.bg/awards/2013/ . Ако сте част от събитиината индустрия, интерес за вас би представлявалa и конференцията за организатори на събития под бранда - Eventex Conference 2014 – http://eventexconference.com/bg/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю