Александра Жекова: Няма нищо по-готино от девойка на скутер по улиците на София

49738
Александра Жекова: Няма нищо по-готино от девойка на скутер по улиците на София

Българската звезда в сноуборда Александра Жекова смени дъската със скутер за лятото. Красавицата представи марката Kymco, която дебютира на българския пазар в началото на годината. Официалното представяне на градските мотори беше преди няколко дни. От тогава Сани Жекова може да бъде забелязана по столичните улици да се придвижва с модерен черно-бял красавец Kymco People GT 125i. Машината й беше подарена от управителя на фирма "Сенакс", която е официален представител на марката за България. Именитата ни сноубордистка отдавна е голям фен на мощните зверове на две колела и досега караше кросов мотоциклет. За страстта си към екстремните преживявания и високите скорости Сани Жекова разказа пред Actualno.com:

- От къде Александра Жекова успява да се зарежда постоянно с толкова страст към живота и добронамереност към хората наоколо?

- Много е важно човек да намира любов и страст в нещата, които прави, и да се раздава винаги на 100%. Да се радва на всичко, защото в крайна сметка това е един от ключовете към добър и пълноценен живот, към щастлив живот. За мен щастието се крие и в това да комуникирам открито, свободно с хората, да давам хубави емоции и позитивна енергия. Защото, когато аз я давам, след това я получавам обратно. Така се получава баланс.

- Сноуборд, танци, уиндсърф, сега мотори... Не изморяват ли тези толкова много ангажименти?

- Това, всъщност, не са за мен някакви работни ангажименти. Чрез тези спортове се чувствам млада, жива, чувствам се здрава и живея много пълноценно. Те са нещото, което обичам да правя и за което се опитвам да отделям максимално време. Да, те със сигурност не са ангажименти за мен. Всъщност, голяма част от нещата, които ми се налага да правя в ежедневието си извън професионалния спорт, са каузи. Аз наистина ги подкрепям, обичам и по никакъв начин не ме натоварват.

- Каузите ли ви зареждат с тази енергия?

- Разбира се! Много е хубаво, когато човек може да използва популярното си лице за добра кауза. Особено, когато наистина я чувства със сърцето си. Смятам, че успешните млади хора, които имат възможност, трябва да подкрепят повече такива каузи. И да имат послание към онези, които идват след тях.

- Вече сте лице и на скутери. Как стигнахте до този ангажимент?

Сани Жекова смени сноуборда със скутер за лятото

Най-успешната българска сноубордистка Александра Жекова вече може да бъде забелязана по софийските улици със скутер KYMCO PEOPLE GТ 125...

- Случи се по покана на Kymco. Предложиха ми да стана посланик на марката за България. Тя е една от най-добрите в света за производство на скутери. Аз съм фен на моторните спортове. Освен това съм човек, който наистина цени времето си. Обичам лесния и бърз начин на придвижване. А и като всеки млад човек, обръщам внимание на това с какво се придвижвам. Мисля, че скутерът е много добър избор за това.

- Обичате ли високите скорости?

- По принцип съм фен на сигурността и винаги се съобразявам с правилата за безопасност на пътя. Досега съм карала кросов мотоциклет. И все още го правя, когато искам да се разхождам сред природата. Избирам основно офроуд маршрути извън шосетата.

- Обичате ли риска?

- Придържам се към правилата за безопасност на движение. Обикновено, когато карам, винаги гледам да съм екипирана добре, да нося каска и да бъда безопасна и за себе си, и за околните.

Сани Жекова подарява екип от Олимпийските игри в Сочи

В началото на юни предстои откриването на нестандартен магазин, обединяващ български знаменитости, дрехи с неповторими истории и не на ...

- Повечето спортисти имат специални забрани за екстремни преживявания в професионалните си договори. При вас не е ли така?

- Смятам, че това е въпрос на личен избор. Аз не харесвам крайностите. За мен е много важно да има умереност и баланс във всичко. Въпреки че харесвам екстремните моменти, винаги се придържам към безопасността. Нещата, които правя, са съвсем в рамките на приятното. Смятам, че придвижването с мотоциклет може да бъде абсолютно безопасно. И е наистина най-удобният начин за придвижване в днешния натоварен град и забързано ежедневие.

- Защо хората да слязат от колите и да изберат скутерите?

- Смятам, че хората у нас трябва да бъдат малко по-смели. Може би наистина има опасение у тях, че карането на скутер е нещо много трудно и опасно, но съвсем не е така. Разбира се, ако искаш да караш по-мощен мотоциклет, трябва да издържиш специален изпит и да положиш известни усилия. В крайна сметка всеки човек може да се научи да кара мотоциклет и ако го прави внимателно и безопасно, няма никакъв проблем. Няма нищо по-готино от девойка, която се придвижва със скутер из София, защото пести и цени времето си. А скутерът е средство, което наистина позволява да си облечен, с каквото ти е удобно. Може да го караш и с обувки на по-високи токчета, и с рокля, и с нещо по-модерно. Не е задължително да се придържаш към суперекипировката, както при пистовите мотоциклети, например.

- Каква е тръпката на две колела?

Сани Жекова получи медал от БОК

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова бе удостоена с медал на БОК "Спортът за един мирен свят" за успешното си представяне на ...

- Голяма!

- Като на дъската ли?

- Не мога да сравнявам по този начин различните спортове. Но и двата носят много приятни емоции, удовлетворение и тръпка.

- Какви са първите ви впечатления от скутера?

- Колко е красив! Това са ми първите впечатления. След като го покарах малко, усетих колко леко вози, как плавно спира. Наистина е много удобен за маневриране, хареса ми това, че мога да го карам с всякакъв тип дрехи. Има си и специален багажник отзад, в което може да пренасям чанта или малък багаж. Което също е удобство.

- Кое е най-екстремното преживяване на Александра Жекова до момента?

Александра Жекова може и да готви

Световната шампионка по сноуборд Александра Жекова ще демонстрира уменията си в кухнята на Ути Бъчваров. Чаровната Сани, която донесе м...

- Както казах, не съм човек на крайностите и не обичам да категоризирам нещатата в живота си като "по" и "най". Може да са моментите, в които просто се движа сред някое красиво място, или карам сърф, или докато съм в планината. Всичко е много субективно...

- Изправена ли е вече Александра Жекова пред дилемата: "автомобил или скутер"?

- Ще ми бъде трудно, наистина, да взема решение. Но мисля, че основното ми превозно средство за града ще бъде скутерът, тъй като наистина пести много време. А човек, който пести и цени своето време, управлява живота си. Това за мен е много важно - да го управлявам добре.

- Кой е предпочитаният ви сезон?

- Просто правя различна асоциация с всеки. Зимата е наистина много натоварена. Това е основният период, в който аз работя и така съм изложена на сериозно физическо и психическо натоварване. Лятото за мен е изграждащ период, но и двата сезона са ми много любими. Аз съм от хората, които обичат да отделят време и за плажа, и за слънцето.

- С какво са свързани най-смелите мечти на Александра Жекова?

Сани Жекова със седма държавна титла

Александра Жекова (НСА) спечели седмата си титла от държавното първенство по сноубордкрос. Състезанието за мъже, жени, юноши, девойки, ...

- Мисля, че са свързани с един по-добър живот за тези, които идват след мен. За по-добра България, за по-добри хора...

- Какво бихте казала на онези младежи, които са изправени пред дилемата "България или Терминал 2"?

- Аз обичам страната си, въпреки че в нея има много неща, които трябва да бъдат поправени. Но, все пак, това е мястото, където съм родена, тук са близките ми хора. И природните дадености, които имаме, наистина ме привличат. Може би затова съм избрала да живея тук. Към младите хора мога да се обърна единствено с думите, които се надявам да бъдат мотивиращи, просто да организират добре времето си, да мечтаят повече и да не се предават лесно. Защото човек наистина трябва да отстоява своите цели и виждания, трябва да се бори! Ако те наистина обичат страната си, ще останат тук, за да я променят към по-добро. Защото в чужбина винаги ще бъдат чужденци.

- Какво се случва с подготовката ви за новия сезон?

- Предстои ми изграждаща подготовка до септември, като тя ще се води основно в София и на височинната спортна база на Белмекен. След това ще имаме няколко лагера на сняг в Австрия и в края на декември започва състезателният сезон. Основни мои цели ще бъдат, естсествено, топкласиране във всички Световни купи и на първенството на планетата в Австрия през февруари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю