Ан Милър, международен посланик на Chivas Brothers: Малцът е сърцето на Chivas

28677
Снимки:

Ирландско уиски, шотландски скоч, американски бърбън – високоградусовите напитки в така популярния клас, познат с общото наименование „уиски”, са истинско изкушение. Защото, макар уискито да произлиза от Ирландия, то отдавна е намерило почва в цял свят. „Водата на живота” – това, на келтски, означава английската дума уиски. Да вкусят живота имаха възможност всички посетителите на третото издание на Whiskey Fest София, което се проведе в Sofia Event Center на Paradise Center в София – от 31 октомври до 2 ноември. 22 уиски щанда, дегустационни и майсторски класове със световни уиски експерти и над 200 уиски вкуса от Шотландия, Ирландия, Америка, Япония и дори Тайван – изживяването си заслужаваше.

Шотландия може и да не е считана за родината на уискито, но едва ли някой се замисля за този факт, когато в ръката си държи чаша от шотландския високоградусов елексир. Сред водещите марки, разбира се, е тази на Chivas Brothers – част от групата на Pernod Ricard. Най-добрата реклама за превъзходното уиски е Франк Синатра – 25-годишият Chivas Regal е бил любимата напитка на уникалния музикант. За вкуса на Chivas Brothers, за алкохола изобщо и за насладата от него – разговаряме с Ан Милър, международен посланик на Chivas Brothers.

Г-жо Милър, като международен посланик на Chivas Brothers коя е марката и историята на бранда по Ваше мнение?

Ако има една марка, която всеки свързва с Chivas Brothers, това е Chivas Regal - малцовото сърце на компанията. Това е етикетът, отговарящ на историята на фамилията – от 1801 година досега, през всички тези години, в които Chivas Brothers са се изградили като производител, който е оценяван от цял свят и чиито продукти радват хората навсякъде. Така че в бранда има много история – над два века.

Уиски фест 2013 отвори врати за посетители

Вчера в хотел „Шератон“ отвори врати едно от най-приятните за сетивата събития, а именно „Уиски фест 2013“. Изл...

Колко важен е българският пазар за Chivas?

В България има много вълнуващи възможности. Виждам, че тук се случват големи промени, върши се много работа, все повече хора обръщат внимание и харесват вкуса на уискито – какво по-хубаво за нас. Имах удоволствието да се срещнат с много от моите колеги, които работят за Pernod Ricard и оценявам като много положително нещо визитата си във Вашата страна.

Кой е най-големият съперник за Chivas?

Не съм експерт специално за българския пазар. Да, разбира се, че имаме конкуренти, но мислим и вярваме, че хората предпочитат Chivas – както традиционните марки, така и новите. Всеки потребител има възможността да опита 12-годишната ни реколта, 18-годишната, 25-годишната, както и марката Chivas Regal Extra – новият член на семейството ни.

Освен посланик, Вие сте и дегустатор – кое е най-доброто уиски, което някога сте опитвали? Имате ли си предпочитана марка извън Chivas?

Български проект ще се бори за голяма награда в състезанието THE VENTURE на CHIVAS REGAL

Днес легендарният уиски бранд CHIVAS REGAL поставя началото на мащабната инициатива “THE VENTURE” в търсене на най-добрите ...

Бих казала, че са малцовите разновидности – Glenlivet например. Имала съм привилегията да опитам невероятни реколти предвид работата ми. Определено обаче малцът е страстта ми - сместа, която предлага Chivas и Ballantine’s.

Какво бихте препоръчали – уиски с лед или без лед?

Най-добрият начин да се насладите на уискито е както го предпочитате. Аз съм от Шотландия, а там зимата е студена – затова не слагам лед в уискито си. Предпочитам капка вода, за да позволя на аромата да полети свободно и да мога да се насладя на богатия букет – особено, когато дегустирам.

Запозната ли сте с български традиционни алкохолни напитки?

Да, макар че идвам в страната ви за пръв път, съм запозната с ракията. Предпочитам обаче виното ви – има много разновидности българско вино във Великобритания. Не мога да посоча някой определен етикет, но съм опитвала много добро българско червено вино – и в Шотландия включително. Затова нямам търпение да опитам от вашето вино и в България.

Chivas 12 стола

През изминалата година една силна и изпълнена със смисъл социална кампания предизвика интереса на българската общественост. Проектът CH...

Имате ли си собствена класация на държавите, които посещавате, базирана на традициите им да правят определен вид традиционен алкохол?

Много интересен въпрос. Не съм се замисляла, но да речем – ако посещавам Франция, асоциацията ми е шампанско. За Испания бих казала шери и порто, което важи и за Португалия. В Германия – е, предполагам няма как да избягам от бирата. Била съм и в няколко латиноамерикански държави – в Перу опитах писко, тяхна традиционна ракия, а Аржентина и Чили са известни винени дестинации.

Имате ли хоби, освен уискито, естествено?

Обичам разходките – в Шотландия има невероятни места, които можеш да видиш и невероятна природа, на която да се насладиш.

Интервю на Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю