Анди Лопейта: Нетуъркингът е дългосрочна инвестиция, която се базира на взаимоотношенията между хората

26801
Анди Лопейта: Нетуъркингът е дългосрочна инвестиция, която се базира на взаимоотношенията между хората

На 29 октомви 2014, авторът на няколко световни бестселъра Анди Лопейта ще бъде лектор на първото издание на семинара Power Networking в София. Събитието ще отговори на въпроса какво е необходимо за ефективната комуникация в бизнеса и как успешно да работите с мрежата си от контакти.

Анди, ще ни разкажеш ли повече за себе си?

Занимавам се с нетуъркинг от около 15 години. Преди 16 години баща ми стана съосновател на нетуъркинг бизнес и 6 месеца по-късно се присъединих и аз. С него разработихме мрежа и тя стана една от най-големите в Европа. Преди 7 години продадохме нашата част на партньора ни и оттогава се фокусираме върху предоставянето на нетуъркинг стратегии на бизнеси и организации в целия свят. Написал съм 3 книги, посветени на нетуъркинг, и пиша редовен блог за The Huffington Post, както и за други сайтове. Също така имам шоу, в което говоря за нетуъркинг всеки месец и се излъчва на живо по YouTube и Google Hangouts. Моят колега, с когото презентирам - д-р Иван Миснер - е основателят на най-голямата бизнес нетуъркинг организация в света - Business Networking International (BNI).

Какво е нетуъркинг и защо е важно да умеем да го правим?

Меглена Русенова за Actualno.com: Не можем да живеем в XXI в. с енергетика от миналия

Меглена Русенова е председател на една от най-големите браншови структури у нас - Българската фотоволтаична асоциация. Тя заема поста ...

Както споменах по-горе, нетуъркинг далеч не е само нетуъркинг събития и сайтове, а по-скоро се свързва с хората. Всички имаме опит и сме специалисти в различни обасти, имаме различни идеи и различен поглед върху нещата, както и различни мрежи от контакти. Ако можем да споделяме тези ресурси един с друг, тогава ще можем да постигнем много повече, отколкото бихме могли сами. Това е нетуъркинг. Много малко хора са постигнали успех сами. Най-успешните хора в бизнеса и политиката са постигнали успех с помощта и подкрепата на други хора. Ако искате да бъдете най-добрия във вашата област, трябва да развиете силна мрежа, за да го постигнете.

Какво е необходимо да направим, за да комуникираме по-ефективно?

За начало, трябва да имаме ясна представа за това, което искаме хората да разберат. Може да изглежда очевидно, но толкова много хора нямат ясна цел, която да следват и да адаптират според ситуацията. Как могат другите да ти помогнат, ако ти самия не знаеш от каква помощ имаш нужда? След това трябва да се обградим с хора, които искат да чуят посланието ни. Няма смисъл да споделяш послание с публика, на която не й пука.

И накрая, трябва да запазим нещата прости. Правете посланията си „лепкави“ -толкова лесни за разбиране, че хората да могат да ги запомнят и лесно да ги възпроизведат.

Защо се свързваме с хората - заради личните им качества или заради това, че могат да са ни полезни? Как да изградим мрежа с хора, които не харесваме?

Иво Петров за Actualno.com: Някой трябва да ни спаси от политиците, търся решение

Иво Петров и съпругата му Нина са артистично плевенско семейство, което се издържа само с рисуване. Двамата художници са представители ...

Бих казал и двете, но основно заради това, което са. Отношенията укрепват мрежата ви, затова свързването с влиятелни хора, с които не се разбирате и не се цените взаимно, няма да ви помогне да стигнете далеч. Хората, с които се свързвате в началото, може и да не са тези, които директно да ви помогнат да постигнете целите си, но те може да познават правилните хора. Веднъж изградили връзка, която да е намясто и да е силна, позволете да ви представят на правилните хора. Ако съм принуден да изградя връка с човек, с когото не се разбирам, ще потърся области, в които имаме общи интереси, и ще се опитам да започна разговор, свързан с тях.

Ще бъдеш в София на 29 октомври тази година. Какво да очакват хората от твоя семинар?

Ще разгледаме необходимите умения за успешно изграждане на мрежа от контакти, но посетителите трябва да очакват и много повече. Нетуъркингът включва много повече от нетуъркинг събития и социални нетуъркинг сайтове. Става дума за мрежата от хора, която ще изградите около себе си. Ще обсъдим как тази мрежа може да подпомогне бизнеса  и кариерата ви. Ще се фокусираме най-вече върху това, как да създавате нови бизнес възможности с помощта на вашата мрежа, с други думи, как да предразположите хората да ви препоръчват.

Искам денят да е интерактивен.  Няма само да седите и да ме слушате. Искам всички да вземат участие, споделяйки своя опит едни с други и с мен и да мислят как идеите, за които говорим, могат да се използват в собствения им бизнес.

Повече информация за Анди и програмата на неговия семинар в София, можете да намерите на: www.power-networking.eu

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю