Ангелина Дерменджиева: В нашата компания сме обединени от идеята за здравословен начин на живот

49773
Ангелина Дерменджиева: В нашата компания сме обединени от идеята  за здравословен начин на живот

Ангелина Дерменджиева вече 22 години популяризира у нас философията на Цептер за здравословен начин на живот. През 1992 г., когато компанията стъпва в България, Ангелина е поканена от свой колега, университетски преподавател, на презентация. Толкова силно се впечатлява от идеята и продуктите на фирмата, че веднага става клиент. Скоро след това получава и покана за работа. Днес, повече от две десетилетия след началото, Ангелина е определяна от своите колеги като най-успешният консултант и мениджър в Цептер за цялата история на организацията у нас. Възхищават й се за позитивизма и безкрайната енергия. Тя самата се определя като отговорен и любознателен човек. 

Колегите ви определят като най-добрия консултант на компанията, разкажете повече за вашата работа и дългогодишния си опит.

Малко е нескромно да се каже, че  съм най-добрата, при нас има много успешни колеги. Ако през годините съм постигала високи резултати, това се дължи на уникалните качества на нашите продукти, на единомислието ни с хората, с които работя, и на философията на нашата компания.

Нашата работа се състои в това да представяме продуктите на Цептер. Или по-точно: да даряваме здраве на хората. Всъщност това е в основата на компанията – грижата за човешкото здраве. Аз и моето семейство винаги сме се интересували от здравословен начин на живот и здравословно хранене. Може би заради това Цептер ме привлече толкова бързо да стана неин клиент и да  пожелая да популяризирам идеите й. В началото започнах с презентации пред свои близки, приятели, познати, а след това пред все по-широк кръг от хора.     

През какви различни етапи преминахте в компанията през тези 22 години?

Трудно ми е да отделя етапи. Когато започнах работа, сформирах свой екип и с голяма част от тези хора работим заедно и до днес. Резултатите, които съм постигнала, са резултати на целия  екип.  При нас длъжността мениджър е по-различна от традиционното разбиране за управляващ и ръководител. Тук всеки има равен шанс от самото начало. Всеки може да създаде свой екип и да се развива. Това, което ни обединява всички, е не идеята за парите, а идеята за здравето. 

Как мотивирате хората от вашия екип?

Като обичаш работата си, вършиш я с любов и сам правиш това, което изискваш от другите, без да „командваш” и без да гледаш на тях като на подчинени, а като на хора, обединени от една обща идея. Мисля, че ако ти самият си мотивиран, то и хората ти са мотивирани.  

Какво харесвате в работата си?

За мен няма по-хубава професия и работно място от Цептер, защото тук материалното се съчетава с моралното удовлетворение, че помагамe на хората. Това не са празни думи - на нашите събития клиентите идват с букети и ни благодарят, че са стигнали до нас и са ни повярвали. Когато тези две неща вървят заедно, работата е истинско удоволствие. 

Кое е най-голямото ви постижение, с което се гордеете?

Това, че съм част от екипа на Цептер е наистина гордост за мен. Защото мисълта за здравето стои в основата на всичко, което компанията прави. Тя  предлага продукти с високо качество, авангарден дизайн и усъвършенствана технология. В същото време се грижи и уважава хората, които работят за нея.  

Ирина Илиева: Щастие е да работя за бранд, който обичам и чиито продукти използвам ежедневно вкъщи

Г-жо Илиева, кога беше първата ви среща с Цептер и защо решихте да станете част от екипа на компанията? Присъединих се към Цептер през...

Имате ли любим момент или забавна история, свързана с Цептер.

Любимите моменти са много. Например, компанията ежегодно организира събития в различни точки по света. Тези срещи винаги са много впечатляващи, не само защото в шоу програмата можеш да видиш звезди като Тина Търнар и Горан Брегович, но и защото имаш възможност да обмениш опит с колегите си от цял свят.

Спомням си една забавна история как за едно от тези събития, което беше във Варшава, всеки трябваше да се маскира. Аз реших да бъда като Баба Яга. Приготвих си прилежно костюм и необходимите аксесоари, но в последния момент се оказа, че метлата ми е прекалено дълга и не се побира в багажа. Появата ми на летището с метла в ръка беше наистина весело приключение. 

Разкажете повече за принципа на работа директни продажби.

Мисля, че няма по-добър начин да представиш един продукт от непосредствения контакт с клиента. Ето например, ако Ви кажа, че със съд на Цептер може да си сварите яйцата без вода, сигурно няма да ми повярвате. Но ако ви покажа, че яйцата наистина могат да се сварят добре без вода, то това вече е съвсем различно.

Силата на чистата вода

Всички знаем легендата за египетската царица Клеопатра, която поддържала хубостта си с мляко и мед. В днешно време изборът на разкрасит...

Ние сме първата компания в България, която предлага своите изделия на този принцип.

Нашата задача е да разкажем за продукта, да покажем неговите характеристики и да оставим клиента да избере дали иска да го притежава. Колкото до начина за сформиране на екип, просто привличаш съмишленици, които искат да популяризират идеята за здравето, и съответно да повишават доходите си. 

Какво бихте казали на хората, които смятат, че продуктите на Цептер са прекалено скъпи за българина?

Бих казала, че не продуктите на Цептер са скъпи, доходите на хората са ниски. Когато придобиваш Цептер,ти правиш успешна инвестиция. Съдовете например пестят 70% ток и само от това вложената сума се изплаща за една-две години. Също така нашите съдове са с вечна гаранция и се ползват от поколения напред. Да не говорим, че здравето с пари не се измерва. Така че на този въпрос, отговорът зависи единствено от приоритетите на човека. 

Какво според вас е успех?

Как да приготвяме здравословна храна?

Храненето винаги е било сред най-големите удоволствия за човека. Древните народи знаели много за храната. Считали я за благословия, но ...

Успехът е преди всичко вътрешна нагласа, вяра и убеденост, че можеш. Възпитана съм да не съжалявам за неща, които са отминали и не мога да променя, а да си правя изводите и да гледам напред. Вярвам, че мисълта е сила и сериозна предпоставка за успех.  Разбира се, много е важно освен увереност, да имаш и необходимите познания, за да успяваш. 

Каква е вашата философия за живота? Имате ли си някакво мото, което следвате?

Във всичко, което правя съм се водила от принципа: „Следвай пътя на доброто и нещата ще ти се получат”. Вярвам в това, че когато правиш, каквото трябва и както трябва, рано или късно  всичко се нарежда 

Как прекарвате свободното си време? Имате ли любимо занимание?

Да, имам безкрайно много любими занимания. Много обичам да прекарвам времето си с моите три внучки и да се забавлявам с тях. Харесва ми да правя сладкиши. Обичам цветята, обичам природата, обичам да пътувам и да откривам различни светове. Книгите също са голямо мое увлечение. С удоволствие чета приложна психология, класическите руски романи, а понякога и популярни четива като тези на Дан Браун. С голямо уважение се отнасям към книгите на Петър Дънов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю