Антония Парапанова: Нуждата от нови знания и компетенции расте главоломно

113521
Антония Парапанова: Нуждата от нови знания и компетенции расте главоломно

Антония Парапанова е предприемач и бизнес консултант, с дългогодишен опит в сферата на човешките ресурси и организирането на събития.

Завършва двоен бакалавър по "Бизнес администрация" и "Икономика" към Американския университет в Благоевград и магистърска степен в специалност „Международни икономически отношения” към УНСС.

Понастоящем е изпълнителен директор на компания за събития, обучения и тиймбилдинги „Амейз” ЕООД, с която организира визитата на успешния американски предприемач Грант Кардон у нас. Той идва за първи път в България за своето практическо обучение „Бизнес и живот x10”, което ще се проведе следващият месец в София.

Ето какво каза организаторът Антония за Actualno.com:

Здравей, Антония. Какво събитие ни очаква следващия месец?

На 12 февруари предстои събитие, което ще се случи в този формат за първи път в Източна Европа. В България идва Грант Кардон, който е един от най-успешните американски предприемачи. От над 25 години се занимава със собствени компании, като в момента е изпълнителен директор на 4 от тях. Две от тези компании са в топ 10 в своята индустрия за САЩ. Това е човек, който е успял със собствени усилия, да постигне резултат, да достигне до ниво мултимилионер, започвайки от нулата, и да стане специалист най-вече в сферата на бизнеса и на продажбите.

Разкажи ни малко повече за самия семинар?

Една от тези две компании, които са в топ 10 в САЩ за своята индустрия, е компанията му за обучения, чрез която той създава тренинги и обучения, съответно за Fortune 500 компании. Едно от тези обучения под формата на семинар „Бизнес и живот x10” той го адаптира за нашата ситуация в източна Европа и идва на мини турне в България и Чехия, на 12-ти и 13-ти февруари, за да го предаде това знание, този опит, на нашите мениджъри, предприемачи, собственици на бизнеси, и въобще хора, които планират да постигнат успех и да се развиват в своята сфера, или личностно.

С какво това обучение е различно от други подобни, които се предлагат на пазара?

Интересното в случая е, че той идва с изключително практически насоки. Това не е стандартният мотиватор, който в края на дена ще накара слушателите да се чувстват велики и да се чувстват прекрасно, но без да могат да приложат нещо реално на следващия ден. Това е човек, който идва със собствен опит, проба-грешка, 25 годишен и повече, и може да каже конкретно какво да се прави, какво да не се прави, съвети, които могат да бъдат чути от участниците и приложени още веднага на следващия ден в съответната сфера, в която те работят и се развиват.

За кого е подходящо събитието?

Ако мога да конкретизирам профил на човека, който ще може най-много да вземе за себе си и за компанията си от този семинар, това ще бъде човек, който е амбициозен, готов да учи, независимо на каква възраст е, който е готов да чуе съвет от някой, който е успял и да иска да го приложи, човек, който иска да види резултати в своята компания и в своето личностно развитие – много по-ускорени и мащабни от планираното до момента. Неслучайно семинарът се казва „Бизнес и живот x10”, понеже Грант Кардон вярва, че има принципи, има правила, които ако се знаят и се следват, може целите, които сме си поставили, да се постигнат десетократно и то без десетократно повече усилия и ресурси.

Какво е предизвикателството да срещнеш българската аудитория с успешен предприемач от САЩ?

България очевидно вече започва да се превръща в интересна дестинация за професионалисти и много интересни личности от цял свят, да я посетят и да се опитат да предадат своя опит на нашите местни специалисти, мениджъри и предприемачи, Говорим за един пазар, който е вече малко по-конкурентен спрямо преди. В нашия случай хубавото е, че Грант Кардон е наистина уникална личност и от това море от възможности за посещаване на семинари, което потенциалната аудитория има, определено може да изпъкне.

Хората ще разберат, че той е успял да адаптира своето обучение за Източна Европа. Сблъскваме се понякога с консервативното мнение, че „ако нещо работи в Америка, то е напълно неприложимо тук”. Това не е вярно, тъй като принципите за успех, за начин на работа, са доказано добри на Запад, и могат да бъдат адаптирани така, че с по-малък интензитет може би, малко по-различни, да работят също и на местния пазар. За нас е важно това да бъде комуникирано до потенциалните участници.

Семинар за презентатори, който не може да пропуснете

На 4 ноември (вторник) в заведението betahaus Sofia (улица „Крум Попов“ 58) ще се проведе семинар на тема: "Networking Skil...

Достатъчно развит ли е пазарът в България?

Вярвам, че има страхотно поле за изява и за организиране на подобен род събития, тъй като България и региона, освен, че са харесвани от много компании като дестинации, да изнесат някои от своите функции като напр. отделите си - по обслужване на клиенти, или по обаждане и търсене на нови клиенти, кол центрове, също така тези компании виждат много потенциал в специалистите, които ние имаме и в други сфери като напр. мениджърите, управителите. Немалко международни компании са оценили този потенциал и виждат, че първо, българите за разлика от това, което често се казва и се шегуваме, не са главно „мързеливи”, ами напротив – имат достатъчно високи компетенции, достатъчно амбициозни са, за да постигат своите цели, за да реализират прекрасни проекти.

Кога е събитието и какъв е начинът за регистрация?

Събитието ще се проведе на 12 февруари, в Парк Хотел Москва, зала „Европа”. За момента има активни два пакета билети. Единият е стандартен, който е на цена 290лв и включва още 10% отстъпка при обучение в университета „Грант Кардон”. Разполагаме и с ВИП пакети на стойност 590 лв, включващи още уникалната възможност за ВИП обяд с лектора и следователно личен разговор с него, една книга „Правилото x10” в подарък и 20% отстъпка от същия университет, който споменахме.

Повече информация може да намерите на: grantcardone.bg/10x-семинарът

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю