Битката за Асеновград - представяме Паскал Терзиев, кандидат на Реформаторите

21794
Битката за Асеновград - представяме Паскал Терзиев, кандидат на Реформаторите

От 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на града. От общо десетимата кандидати, желаещи да заемат поста на градоначалник, отговор на поставените въпроси пред нашата медия дадоха шестима. В представянето отказа да участва 21-годишният Йордан Андреев, кандидат на Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Емануил Иванов от "Атака", Ферди Кадир от ДПС и настоящият кмет Емил Караиванов от БСП решиха да замълчат. Намеренията на кандидат-кметовете на Асеновград ще Ви представяме ежедневно, като мнението на всеки един от тях може да четете поотделно.

Време е на преден план да излезе кандидатът на Реформаторския блок Паскал Терзиев. Той е лидер на СДС-Асеновград. Терзиев е познат на асеновградчани като общински съветник и винопроизводител.

Битката за Асеновград - представяме Силвия Хубенова, кандидат на ГЕРБ

От 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на града. ...

Каква е конкретната Ви цел, ако станете кмет на Асеновград?

Асеновгард в последните години някак си се „задъхва“ откъм брой жители, граници и т. н.. Има нужда от повече въздух. Какво имам предвид? Първата ми цел, ако асеновградчани ми гласуват доверие и ме изберат за кмет, ще е да направя възможно благоустрояването на новостроящите се квартали в Асеновград. Това може да стане реалност едва след влизане в сила на Oбщия устройствен план, който чака втора година вече за съгласуване. Едва след довършването и приемането му ще можем да започнем дейности по благоустрояване на новите квартали, а именно „Баделема“ и „Параколово“. Това означава проектиране, след което ще последва изграждане на канализация, електрифициране, полагане на водопроводи и така нататък.

Кои ще бъдат приоритетите Ви, ако станете кмет на Асеновград?

Приоритетите, на които сме заложили, засягат почти всички сфери на живота. Основно е развитието на градската среда и подобряване на инфраструктурата. В програмата сме заложили основен ремонт на моста при общинския пазар в града. Освен това възнамеряваме да наблегнем и на строително-ремонтни дейности по кварталите. Смятам, че градът има нужда и от повече цветя и зелени площи в централната градска част. В двата големи парка в Асеновград трябва, според мен, да се направи помпена станция и капково напояване. Разбира се, първо би следвало да се проектира. Целта на подобна система е по време на по-засушените периоди градските паркове да не пожълтяват.

Друг приоритет ни е откритото сътрудничество с местния бизнес. Когато изпълняваме годишните Инвестиционни програми на община Асеновгард ще разчитаме предимно на асеновградски фирми. Целта е да се предостави възможност за развитие и на средния и дребен бизнес в града.

Битката за Асеновград - представяме Фикрет Шабанов-Сепетчи, кандидат на "Солидарност"

От 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на града. ...

Кой е най-сериозният проблем в Асеновград и какво е решението му, според Вас?

Пак ще кажа състоянието на инфраструктурата в града. Постоянното кърпене на дупки не е решение.

Какви са и най-големите предимства на Асеновград?

Географското разположение на града ни. Възможностите му за развитие като туристическа дестинация. Да не забравяме, че Асеновград е пътна връзка между три области – смолянска, пловдивска и кърджалийска. От тук минава огоромен трафик. В тази връзка искам да кажа, че в нашата програма сме заложили изготвяне на проект за извеждане на товарния трафик от центъра на Асеновгард по улиците „Княз Борис I“ и „Цар Иван Асен II“ с продължение на околовръстния път след моста, преминаващ край Животинския пазар по ново трасе, с връзка на пътя за град Садово. За да се осъществи този проект е необходимо извършването на отчуждителни процедури. Реализирайки идеята, ние целим трафикът, преминаващ през квартал „Зъбчето“ и улица „Цар Иван Асен II“, да бъде отклонен по околовръстен път.

Разкажете ни накратко факти за личния живот и семействотото си.

Битката за Асеновград - представяме Милко Милков, кандидат на "Патриотичния фронт"

От днес, 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на г...

Женен съм, имам две деца. Дъщеря ми е във втори клас. Синът ми е студент първа година в София. Следва „Икономика и човешки ресурси“ и засега няма интерес към политиката.

Интервю на Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю