Борил Богоев: Парите са само средство и резултат, но борбата е за влияние и внимание

28654
Борил Богоев: Парите са само средство и резултат, но борбата е за влияние и внимание

Борил Богоев е част от лекторите на семинар Интернет маркетинг с нулев бюджет, което ще се проведе на 9 април в Интер Експо Център.  Той описва себе си като онлайн предприемач, консултант и лектор. А това, в превод, означава, че времето му е заето със записи на видеообучения, писане на блог постове, създаване на имейл кампании, подготовка на презентации, водене на обучения, срещи с клиенти и още много други. Но обобщено, Борил консултира и обучава малки и средни бизнеси по важни практически теми като маркетинг, продажби, изграждане на онлайн присъствие и репутация.

Борил, ще бъдеш лектор на осмото издание на семинар “Интернет маркетинг с нулев бюджет. Какво си подготвил за посетителите?

Как да се изкачим в Google търсенията с нулев бюджет

На 28 ноември 2013 в ИЕЦ, София (http://iec.bg/bg) ще се проведе първото издание на "SEO с нулев бюджет". По време на еднодневното обуч...

На това издание - уау, кога бройката стигна до осем (!?) - възнамерявам малко да повдигна завесата по темата за маркетинг автоматизацията. Ще разкажа за някои стратегии и инструменти, които позволяват пълна или частична автоматизация на маркетинговия процес, което носи огромни ползи за бизнеса (особено за стартиращи или малки бизнеси, които нямат излишен човешки ресурс). Надявам се темата да е интересна за участниците в "Интернет маркетинг с нулев бюджет" и, в крайна сметка, презентацията ми да се окаже полезна за тях и техните бизнеси.

В какво се крие силата на интернет маркетинга?

За мен силата на Интернет маркетинга се крие в степента на контрол, която имаме върху маркетинговите и бизнес процеси. Можем да наблюдаваме, измерим и оптимизираме почти всички параметри на маркетинга, а това ни дава възможност да го управляваме много по-ефективно и дори да го автоматизираме (напълно или до известна степен).

Парите ли са единствената разменна монета в маркетинга?

Парите далеч не са единствената разменна монета в маркетинга. Тук огромно значение имат трафикът, влиянието, репутацията, достъпът до подходяща, таргетирана аудитория. Парите са само средство и резултат, но борбата е за влияние и внимание.

Станислав Димитров: Хубавият дизайн и качествено съдържание привличат потребителите

На 28 ноември 2013 в ИЕЦ, София (http://iec.bg/bg) ще се проведе първото издание на "SEO с нулев бюджет". По време на еднодневн...

Какви практики трябва да избягваме в онлайн дейността си?

Веднага казвам първите четири, които ми идват на ум:

1. SPAM, независимо от информационния канал - имат много ниска ефективност, както и разрушителен ефект върху репутацията на марката.

2. „Трикове“ и „Хакове“ - не помагат или помагат само в краткосрочен план.

3. Работа на парче, липса на стратегия - така сами ограничаваме растежа си, а понякога и унищожаваме бизнеса си.

Станислав Димитров: Хубавият дизайн и качествено съдържание привличат потребителите

На 28 ноември 2013 в ИЕЦ, София (http://iec.bg/bg) ще се проведе първото издание на "SEO с нулев бюджет". По време на еднодневн...

4. Липса на измерване, анализ и оптимизиране - по този начин не използваме пълноценно възможностите на интернет маркетинг инструментите и, на практика, губим пари.

Да създаваш работещи решения в интернет маркетинга с нулев бюджет е предизвикателство. Можеш ли да ни дадеш 3 примера за успешни стратегии?

Трите най-успешни стратегии с нисък (или никакъв бюджет), които аз използвам в своята практика са:

1. Работа с партньори (афилиейт маркетинг), които помагат за промотирането на продукти и услуги.

2. Email маркетинг - имейлът е много ефективен канал за комуникация и продажба, въпреки понякога негативното отношение към търговските съобщения.

Как да се изкачим в Google търсенията с нулев бюджет

На 28 ноември 2013 в ИЕЦ, София (http://iec.bg/bg) ще се проведе първото издание на "SEO с нулев бюджет". По време на еднодневното обуч...

3. Автоматизирани маркетингови фунии - комбинация от методи за генериране на трафик, имейл маркетинг инструменти и управление на маркетинговите процеси така, че комуникацията с клиента и оферирането на продукти и услуги да се автоматизира до максимална степен, като по този начин се спестява време и средства.

Повече за семинар „Интернет маркетинг с нулев бюджет“, както и кои ще са останалите теми и лектори, можете да научите на сайта на събитието: http://zero-marketing.com/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю