Джандан Чорбаджиоглу от Amway: Имаме големи очаквания за българския пазар

73723
Джандан Чорбаджиоглу от Amway: Имаме големи очаквания за българския пазар

Джандан Чорбаджиоглу е регионален мениджър за Европа на най-голямата в света компания за директни продажби – Amway. Продуктите на фирмата са изключително разнообразни – от козметика до хранителни добавки и грижа за дома – и от месец юни вече могат да се намерят и у нас. Повече за тях можете да прочетете тук. Actualno.com разговаря с г-жа Чорбаджиоглу за дейността на Amway и за очакванията й за българския пазар.

Г-жо Чорбаджиоглу, от 20 години работите за една от най-големите компании в света. Какви са предизвикателствата във Вашата професия? А целите Ви?

Най-голямото предизвикателство е отговорността. Ние трябва да се уверяваме, че бизнесът на близо 3 000 000 души по света върви добре – толкова са нашите дистрибутори. Тези хора разчитат на нас и ние не можем да правим грешки, защото това ще се отрази на тях.

Що се отнася до целите – аз съм амбициозен човек. Бих искала да сме колкото се може по-успешни като компания, но и да използваме средствата си да правим добри, стойностни неща. Щастлива съм, че като служител на Amway имам възможност да работя върху много благотворителни проекти и каузи, най-вече свързани с деца.

Коя благотворителна кауза е най-близка до сърцето Ви?

Amway – най-голямата компания за директни продажби в света – стъпва на българския пазар

Със сигурност сте запознати с процеса на директни продажби – дистрибутор на дадена марка продукти (най-често ваш роднина, приятел...

Amway Corporation си е поставила за цел да помага на децата навсякъде по света. Наричаме кампанията ‘One by One’. Всеки отделен човек може да подобри живота на едно дете. Ще Ви дам пример от Турция – тук стимулираме момичетата да получават образование, имаме програми за имунизации в партньорство с УНИЦЕФ, строим училища в Югоизточна Турция, а от две години спонсорираме волейболната асоциация на Турция и започнахме да градим волейболни игрища из страната. В Румъния пък работим с Junior Achievement.  

Сега навлизаме на пазара в България и ще потърсим подходящата форма или кауза, която да подкрепим. Със сигурност обаче също ще бъде свързана с деца.

Amway промотира здравословния начин на живот. Как Вашите продукти помагат на хората да водят такъв?

Забързаното и напрегнато ежедневие, замърсяването и вредните навици, които всеки от нас има – тези неща налагат в днешно време да се грижим по-добре за тялото си. Хранителните добавки са много важни за това. Много от нашите продукти са включени в програми за здравословно хранене. Ако човек не може да си позволи да се храни здравословно по три пъти на ден, той може да компенсира това чрез хранителни добавки. Ние информираме нашите клиенти как да не вредят на организма си и им предлагаме нашата програма, която им помага не само да отслабнат, но и да не си възвърнат килограмите след това.

Постоянното търсене на иновации ли е тайната на успеха на Amway?

Анди Лопейта: Нетуъркингът е дългосрочна инвестиция, която се базира на взаимоотношенията между хората

На 29 октомви 2014, авторът на няколко световни бестселъра Анди Лопейта ще бъде лектор на първото издание на семинара Power Networking ...

Да, абсолютно. Както и качеството на продуктите. Продаваме едни и същи неща от години, но те непрестанно еволюират. Например препаратите ни за почистване на дома претъпряха коренна промяна във формулата преди няколко години. И при кремовете за лице често има обновления. Не правим никакви компромиси с качеството – особено при директните продажби това е ключово, за да стане един човек постоянен клиент.

Кой е Вашият любим продукт на Amway?

Универсалният препарат L.O.C, пастата за зъби Glister – от 20 години ги ползвам. Също така продуктите ни за грижа за кожата и пудрата за лице.

Какви са Вашите очаквания за българския пазар?

Доста високи. България стои по средатата на много силни Amway пазари – гръцкия, турския, румънския. Българите вече сигурно познават някои от продуктите ни. Виждаме, че има добре развита индурстия на директните продажби. Бизнес каналите вече са установени. Ще бъде силен пазар, убедени сме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю