Ели Раданова: Важните неща за мен са музика и любов

50243
Ели Раданова: Важните неща за мен са музика и любов

През 2009 година, едва на 17 години, Ели Раданова очарова зрителите на Music Idol със своя талант (особено след като съблече Соня Васи в ефир).

Съвсем наскоро тя намери дуетна половинка в лицето Камен Кацата, за да изпеят заедно веселяшко парче, с ретро звучене.

Ели се съгласи да ни разкаже повече за създаването на "Не плачи", а и за нея самата.

Пристигайки на уговореното място, виждам, че тя е подранила. Посреща ме с огоромна естествена усмивка, сякаш вече се познаваме. През цялото време говори спокойно, премерено и с нежен глас. Красива, уверена, зряла и в същото време очите й са чисти и наивни по детски.

Снимка: Любо Цанков

Разкажи ми за новото ти парче с Камен Кацата „Не плачи“.

Музиката, текста и аранжимента са на Венци Дреников. Всички музиканти, които поканихме да се включат в проекта, откликнаха веднага и свириха с голям ентусиазъм.

Записахме в студио „Пиротска 92“. Още преди аудиото да стане готово, заснехме клипа върху демото на песента, тъй като искахме да има достатъчно време за монтаж на видеото. А то е дело на Любо Цанков и екипа му от X Future. Много се смяхме по време на снимките. Скоро ще пуснем Making на клипа, за да ни се посмеете и вие.

Всичко стана доста бързо, но на мен ми се стори цяла вечност. Много съм нетърпелива за такива неща.

Какви бяха твоите идеи за клипа?

Определено беше търсен ефект да има такъв контраст между мен и Камен – аз да съм малкото момиче, а той големия човек.

Концепцията измисли Любо, но всеки от екипа даде по някоя свежа идея и аз мнооого харесвам крайния резултат. Ето в момента се сещам, че когато ходихме да видим локацията преди снимките, забелязах Голямата ножица и много исках да я включим в някоя сцена. Е, в клипа можете да видите как жестоко Кацата я използва срещу мен хахах.

Как се запозна с Камен Кацата?

За първи път го видях, когато бях на 15, в един пиано бар в Русе, в който пеех тогава. Той и Васко Кръпката имаха участие същата вечер в града и след това дойдоха в бара.

Така се случи, че нямаше други гости на заведението тази вечер и единственото, което видях, след като излязох на сцената, беше Камен, сам с едно питие и пушеше пура.

Със сигурност присъствието му е допринесло за една интересна атмосфера?

Да, точно по това време бях започнала да слушам блус и сол. Виждайки него в тази атмосфера, а и той прилича на афроамериканец, определено останах много впечатлена. Беше ми много интересно да се запознаем.

Още оттогава имах желание да направим нещо заедно, но изчаквах подходящия момент. Той не ме помнеше, както и не знаеше, че съм участвала в Music Idol.

В съвместната Ви работа Кацата беше ли много взискателен?

Не, изобщо. Много е толерантен даже и винаги усмихнат. За мен е страхотен човек и Артист, от когото мога само да се уча. Препоръчвам на читателите Ви да отидат на негово участие, със сигурност ще се забавляват много.

Запазила си естественото си поведение, с което стана голям фаворит на много зрители на музикалното предаване преди 5 години. Трудно ли е да останеш толкова земен човек?

Много съм разсъждавала по този въпрос. След участието си в предаването неизбежно съм се променила поне малко. Все пак бях на 17 и няма как подобно изживяване да не те промени.

Там бързо те връхлетява някаква слава, която е приятна, но и много объркваща. Само след излъчването на кастинга на следващата сутрин имах 5000 покани за приятелство. Изведнъж се чувстваш толкова харесван, но знаеш, че това не е нещо реално. Не е защото съм невероятна, а защото са ме показали по телевизията.

Мисля, че не съм се променила към лошо. По-скоро съм прекалено наивна понякога.

Когато човек разговаря с теб, остава с впечатлението, че си много уравновесена и спокойна. Винаги ли си такава?

В комуникацията си с хората съм по-сдържана. Аз съм интровертен тип и мога да се изразявам най-добре чрез музика и танц.

Понякога се ядосвам или паникьосвам. Обвзема ме паника 15 минути преди да се кача на сцената и тогава не е добре за теб да бъдеш покрай мен. Хубавото е, че не трае дълго, защото веднъж щом изляза да пея вече нямам притеснения. От друга страна не искам това вълнение да ме напуска, тъй като това би значело, че вече съм твърде уверена и нямам хъс за развитие.

Иначе, когато бях малка, бях много дива и съм се биела дори. Майка ми ме записа на балет много рано, защото в яслата съм счупила главата на едно момиче, бутайки я по стълбите (все още се чувствам зле, когато се сетя за това). Добре, че е взела такова решение относно танците, за да излезе някаква госпожица от мен все пак.

Има ли български изпълнител, който много те е вдъхновил?

Слушам доста българска музика и ми е трудно да посоча само едно име. За щастие имаме много стойностни изпълнители и групи.

Как разбра, че искаш да се занимаваш с изкуство?

Още когато бях на 3 години родителите ми ме записаха на балет. Към края на първи клас пък разбрах, че има вокална група в училище и реших да пробвам. Обичах да пея, но нямах идея дали мога. Много се радвам, че родителите ми никога не са ме спирали да се развивам, да опитвам нови неща. В седми клас започнах да ходя на индивидуални уроци, а след това по конкурси в България и чужбина за млади таланти.

Доколкото разбирам детството ти е минало в репетиции и подготовки?

Да, но съм много щастлива заради което. Порастнах в страхотна среда – тази на изкуството.

Меглена Русенова за Actualno.com: Не можем да живеем в XXI в. с енергетика от миналия

Меглена Русенова е председател на една от най-големите браншови структури у нас - Българската фотоволтаична асоциация. Тя заема поста ...

А какво стана с балета?

Това е част от мен. Не мога да издържа без да танцувам. Дълго време се колебаех кой път да избера – дали да са танците или пеенето, но нямах самочувствието, че имам физиката за балет, за да продължа с това и да го правя професионално. Не си спомням точният момент, в който съм избрала пеенето, но след Music Idol определено не съм имала планове да се занимавам с друго, освен с музика.

Би ли искала да живееш в чужбина?

Да, бих опитала, за да видя дали мога да се справя с чужда култура и среда. Приемам го като предизвикателство. Не бих го направила, за да избягам. Харесвам темповете, с които се развива изкуството у нас.

Искаш ли да се видиш в различна светлина и да смениш стила?

Причината досега да нямам определен стил е, че харесвам много противоположни неща. Обичам блуса, но харесвам и комерсиална музика. В момента мисля да наблегна повече на второто. Поп песни, но със смислен текст.

Иво Петров за Actualno.com: Някой трябва да ни спаси от политиците, търся решение

Иво Петров и съпругата му Нина са артистично плевенско семейство, което се издържа само с рисуване. Двамата художници са представители ...

Предполагам, че като порасна, ще се занимавам с блус. Изпитвам респект към тази музикална култура и не мисля, че съм дотолкова зряла, че да се заявя категорично в нея. Сега е моментът за по-забавните и диви неща.

Известността пречи ли на личния ти живот?

Не. Приятелят ми ме подкрепя много през цялото време. Той също е човек на изкуството, фотограф е и често си помагаме един на друг.

Снимка: Любо Цанков

Какво e най-ценното нещо, което научи покрай Music Idol?

Цветан от Smallman: Няма никакви ограничения за едно вдъхновение

  Smallman е група, която чуеш ли за първи път, не можеш да повярваш, че е българска. Звук, глас и текст се сливат в енергия, коя...

Научих много ценни уроци. Срещнах и професионалисти, и приятели там. Примерно Соня Васи и до днес се интересува от мен и си пишем често.

Очакваше ли тя наистина да се съблече на онзи кастинг?

Ни най-малко, но от друга страна щеше да е лошо, ако не го беше направила. Щеше да значи, че не съм се справила. Иван и Андрей знаеха, че тя ме хареса преди да изпълня Sweet Child o' Mine на Guns N' Roses и се възползваха от това.

Беше шокиращо, но и много забавно. Имах само 20-тина минути да се подготвя. Ако зависеше от мен, не бих изпяла тази песен и като гледам изпълнението сега, ми е много смешно колко съм притеснена и как ми трепери гласа.

Какво да очакват феновете ти скоро?

Всичко, което зная, че със сигурност ще се случи, го публикувам във Facebook страницата си. За момента работя по две песни и техните клипове, но ще оставя в тайна подробностите.

Запознай се с Йордан Ноков, който майстори уникални дъски за лонгборд

Искаш да сърфираш по улиците и планините, развивайки бясна скорост? Лонгбордът може да ти подари именно такова изживяване! Виж какво н...

Къде може да те види човек през деня?

В столичните паркове - Борисова градина, Заимов, Южен парк...

Важното за теб е?

Музика и любов.

Снимка: Любо Цанков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю