"Фамилия Александрови": Светът се бори да оцелее и не си е вкъщи да чуе съобщението

11966
"Фамилия Александрови": Светът се бори да оцелее и не си е вкъщи да чуе съобщението

На 7-ми май, от 19:00 чеса се състоя откриването на изложбата "Фамилия Александрови" в галерия The Fridge (бул. "Мадрид" 8). Автори са Зара Александрова и Александър Александров - двама млади творци с еднаква фамилия и гледна точка относно изкуството, морала и семейните ценности.

Уникална фотоизложба показва необикновен поглед към града

Националният дворец на културата стана домакин на необикновен фотомузей. На 28 април 2015 г. беше открита фотоизложбата "Необикновеното...

Изложбата е организирана в рамките на проекта "Разбираш ли ме? Разбирам те", който цели да се създаде диалог между дебютиращи млади художници и такива с опит и да се представи под формата на съвместна обща експозиция. Проектът се финансира от Фонд за иновации в културата.

Изложбата "Фамилия Александрови" се рови в семейните архиви, в които се крият табута, тайни и интимни истории, скрити от упрекващите очи на обществото. За да просъществува семейното благоденствие, често е необходимо да се заровят дълбоко личните афери, изблиците на бруталност и перверзия в каузата да се запази представата за добро семейство.

В интимната среда на стая с домашен уют, която създават двамата художници, се търси границата на моралното, цената на благородните лъжи и внушението за семейно щастие. Ролите, присъщи на отделните членове в семейството, се разчитат в елементите, плъзнали като тапет в инсталацията "Семейни афери" на Александър Александров. Домашната обстановка се допълва от поднесената вечеря за двама и провокиращата интимност на дрехите с марка Honey Bunny на Зара Александрова.

Подписахме декларация за защита на авторските права с Франция

Декларация за защита на авторските права и на културното наследство беше подписана в Париж на работна среща между българския министър н...


Ето какво сподели Александър Александров пред Actualno.com:

Представи се?

(Поглежда замислено нагоре) Готово, представих се!

Корейска магия в София и що е то Медъп

Изкачваш няколко стъпала, прекрачваш един праг и прашните софийски улици изведнъж се изпаряват от съзнанието ти. Попадаш в една вълшебн...

Известно е, че художниците творят сами. Така ли е?

Ооо нее, тук вътре (сочи главата си) е като неделен пазар или психиатрично отделение. И двете стават.

С какво те обогати съвместната работа с Зара?

Посочи ми подводните камъни при техническото осъществяване на един проект, което е много важно. Интелектуалният продукт вече се е случил, но поставянето му в определеното пространство и изобщо начинът на поднасяне на ястието е другата огромна част от това нещо наречено изкуство. Вярвам, че ми наби малко професионализъм в главата!

Какво значи за теб думата "изкуство"?

Изложба на Кирил Якимов в Телефонната палата

VIVACOM Art Hall представя изложбата на художника Кирил Якимов. Експозицията обединява двайсет и две платна абстрактна живопис търсещи,...

Изкуството ни помага да осмислим света по-добре. Да осмислим неговите неосезаеми проявления и феномени. Изкуството развива интелекта, въображението, отношението ни към преходното и непреходното, отношението ни към другия човек. Това е за мен изкуството, не отделен аспект от живота, а начин на живот.

Наболяла ли е темата за семейните взаимоотношения, кое ви провокира да направите точно такава изложба?

Семейните взаимоотношения са най-важните взаимоотношения. Както се казва, там е заровено кучето. Родители – деца, съпруг – съпруга, братя - сестри, лели и т.н. и всичко , което се случва оттатък входната врата, рефлектира върху обществения живот и много често става доста наболяла тема даже! А това, което ни провокира за такава изложба, може би, са сходните творчески интереси и работи. И двамата обичаме да се ровим из човешките дълбини.

Какво искаш да кажеш на света?

Светът се бори да оцелее и затова не си е вкъщи да чуе съобщението.

"ADAJIO и ALLEGRO за AQUA COLOR" - изложба акварел на Кл. Манчева и Ив. Додов

На 19 март от 18.30 часа в галерия  „АРТ МАРКОНИ“, Варна, ще бъде открита изложба акварел на Клементина Манчева и Иван...

Изложбата е нестандартна, направена е с впечатляващо въображение и категоричност. Посетете я! Желаем успех на младите творци!

Интервю на Биляна Бозинарева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю