Галя Станева, водещ мениджър в „Цептер-България”: Лидерът е този, който най-много служи

50065
Галя Станева, водещ мениджър в „Цептер-България”: Лидерът е този, който най-много служи

Разкажете за първата си среща с „Цептер” и как решихте да се присъедините към екипа на компанията?

Започнах работа в компанията преди 9  години по покана на консултант от гр. Плевен. Търсех позиция, която да ми позволи да имам гъвкаво работно време, защото аз съм майка на три момчета. Исках да съчетавам работата с моите отговорности като родител. Тогава бях доста плах и неуверен човек и не съм си представяла, че ще ръководя екип.

Когато се запознах с продуктите на „Цептер”, много ми хареса идеята за здравословен и по-природосъобразен начин на живот. Аз съм родена и израснала в много чист регион, в гр. Тетевен. Там условията на живот са много по-различни в сравнение с големите градове. Факторите, които много влияят на човешкото здраве, въздухът, храната, водата, там ги има в чист вид. А когато ти липсват тези природни ресурси в големия град, „Цептер” ти дава възможност да си ги набавиш. И на мен това много ми хареса. Защото аз прочетох в каталозите на компанията, че човек трябва да се замисли как той е живял и как живеят сега децата му. Като се върнеш назад, виждаш, че децата живеят по абсолютно различен начин от нас. Сега и въздухът е по-замърсен, и водата, и храната. Хората вече познават „Цептер” и знаят, че компанията работи именно в тези направления.

Като водещ мениджър на бранд „Медикъл” какво точно включва вашата работа?

Работата на мениджъра, неговата най-отговорна задача, е да създаде екип, да го обучава, да го мотивира. В „Цептер-България” е още по-отговорно, тъй като ние нямаме твърда заплата и затова трябва да ги мотивираме да вярват в себе си и в собствените си възможности.

Каква е вашата рецепта за успешен екип?

Антоанета Малчева: Директните продажби са един от най-бързите начини да се реализираш

Антоанета Малчева е един от първите консултанти на „Цептер” в България. Започва работа в компанията през 1992 г. и само две...

За мен лидер е човекът, който полага грижи за екипа си и им дава най-добрия пример. А когато това се случва, тогава той може и да ги ръководи. Смятам, че лидерът е този, който най-много служи. Това е и философията, с която се отнасям не само към хората, с които работя, но и с клиентите. Като цяло компанията поддържа изключително добри взаимоотношения с клиентите си и голяма част от тях  идват по препоръка.

Каква е ролята на уреда Bioptron в грижата за нашето здраве и красота?

Преди да започна работа в „Цептер” самата аз се сблъсках с много сериозен здравословен проблем. Когато дойдох в компанията и започнах да говоря за здраве, осъзнах наистина колко е важно да пазим това, което наричаме „най-ценното”. В своята работа постоянно срещам хора, които казват, че най-важно за тях е да бъдат здрави, те и децата им, а не правят нищо в тази посока, не отделят нито време, нито пари, нищо. Аз смятам, че в България има едно много погрешно схващане, че хората се разболяват, защото остаряват. Човек може да бъде здрав, независимо колко възрастен е.  Здравето и красотата са свързани. Здравият човек е красив, той има хубава кожа, хубаво излъчване. Не може един организъм, който е целият замърсен от отрови, да изглежда добре и да е свеж.

Bioptron е нов стандарт в здравеопазването. Според мен има етапи от развитието на човечеството, в които се появяват революционни продукти и Bioptron е точно такъв. Това е един от малкото уреди в световен мащаб, който може да помогне за профилактика и лечение по един абсолютно безвреден начин. Това е уред, който служи на цялата фамилия. Например, у дома ние сме 5 човека, които се възползваме от този безвреден начин на лечениие и профилактика. Мисля, че ако хората познават Bioptron, той ще заема централно място в грижата за тяхното здраве. И това е задачата на мен и моите колеги - да запознаем колкото се може повече хора с тази възможност, за да могат те да имат избор.

Какви са най-често срещаните митове и заблуди за светлинната терапия, с които се сблъсквате по време на срещите си с клиенти?

Ангелина Дерменджиева: В нашата компания сме обединени от идеята за здравословен начин на живот

Ангелина Дерменджиева вече 22 години популяризира у нас философията на Цептер за здравословен начин на живот. През 1992 г., когато комп...

Когато става дума за Bioptron, представете си едно много чисто слънце, което ние имаме по всяко време на денонощието и по всяко време на годината. Съвременният човек не прекарва достатъчно време на светлина, поради начина, по който работи и живее. Основният ефект, който  светлината  от Bioptron има, е да накара човешкия организъм да се справя сам със здравословния проблем. И затова, ако има мит относно уреда, най-вече при хора с хронични заболявания, които вследствие на процедурите с Bioptron оздравяват, това е убеждението им, че те са се излекували от само себе си. Тази заблуда се появява, защото светлинната терапия е много ествествен процес. Цептер е уловил естествената сила на светлината, най- мощната оздравителна сила на вселената. Чрез нея подпомагаме собствения си оздравителен потенциал, засилваме антивирусния, антибактериалния и антитуморния имунитет. Защото това не е химия, която само да подтисне симптома и която може да ни навреди, това е естествената енергия на организма да се справи с проблема. Bioptron е медицински уред и за профилактика, и за лечение. За мое съжаление, през всички тези години, през които съм имала наистина голям брой клиенти, само един от тях закупи уреда за профилактика. Всички останали го закупуват, когато вече имат нужда от лечение. А профилактиката е толкова ценна.

Всеки ли може да се подложи на терапия с Bioptron или има някакви противопоказания?

Както споменах, става дума за една наистина много естествена терапия, която е напълно безвредна. Работим в повече от 50 държави и имаме над 2 милиона продадени уреда - досега няма случай, в който да се е проявил страничен ефект. Bioptron се използва еднакво успешно при всички, от бебетата до хората в напреднала възраст.

Каква е вашата философия за живота?

Аз съм вярващ човек. Смятам, че доброто отношение е много важно в абсолютно всичко, което правиш. Вярвам, че  трябва да сме внимателни за действията си сега, защото това дава отражение в бъдещето. Следвам философията, че най-важни са не парите, а хората.

Ирина Илиева: Щастие е да работя за бранд, който обичам и чиито продукти използвам ежедневно вкъщи

Г-жо Илиева, кога беше първата ви среща с Цептер и защо решихте да станете част от екипа на компанията? Присъединих се към Цептер през...

Какво обичате да правите в свободното си време?

Всяка свободна минута прекарвам със своите деца. Спортуваме заедно, тичаме и дори често се включваме в масови кросове по 5-10 км. Също така много обичам да плувам и да съм сред природата, там си почивам най-добре.

На какво ви научи „Цептер”?

Научи ме да общувам, да ръководя. Когато се върна назад и искам да си спомня началото, какво ме накара да остана. Тогава моята мотивация не беше добра. Страхът от провал беше моята двигателна сила. Толкова ме беше страх да не се проваля, защото имам отговорност пред ръководството на компанията, пред моите деца, пред моето семейство. Това не е правилен начин за мотивация, но при мен изигра много положителна роля. След това нещата се наредиха по много естествен начин. Променях се постепенно, заедно с всички останали. От всеки един човек, който ме е обучавал, с когото съм контактувала в работата си, винаги съм успявала да взема доброто, това, което на мен ще ми помогне.  Аз бях много неуверена в себе си. По този повод ще ви разкажа една случка – за първата ми презентация. Беше преди много години, когато се бяхме събрали много хора и изненадващо ми казаха, че трябва аз да презентирам. Толкова много се уплаших в този момент, че започнах да се моля, казах си „Господи, направи нещо”. В следващия момент токът спря и презентацията се отложи, а аз изпитах огромно облекчение.

 „Цептер” ме научи на най-важните неща – на бизнес, защото директните продажби са много сложен бизнес, как да продавам, как да презентирам, как да управлявам времето и ресурсите си, как да планирам. Също така на дисциплина, как  да се изправя след трудностите, да започвам от нулата и да създавам всичко отново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю