Жюстин Томс: Бъдете забавни и полезни и ще сте успешни онлайн

22619
Жюстин Томс: Бъдете забавни и полезни и ще сте успешни онлайн

На 10 юни тази година Power Brand организира нов семинар, посветен на търговските марки. Този път той е насочен към характера и идентичността на марката - защо е добре той да бъде изтъкван, какви са ползите от това и как творчеството намира по-добра почва в интернет. За всичко това разговаряме с Жюстин Томс, създател и идеен ръководител на конкурса за най-добър български сайт. Активно се занимава с онлайн маркетинг от 1998 година.

Г-жо Томс, кои са най-големите предизвикателства, пред  които се изправят българските марки, когато изграждат идентичност в онлайн пространството? 

Теодора Вълчанова: Търговската марка трябва да е последователна и честна

На 10 юни тази година Power Brand организира нов семинар, посветен на търговските марки. Този път той е насочен към характера и идентич...

Предизвикателствата са много. От една страна – фрагментирането на потреблението онлайн, от друга – нуждата от конкретни, натоварени с определени функции присъствия, от трета – все още, за жалост, непознаването, недоверието и дори страха от активно присъствие в Интернет. С уговорката, че това не са предизвикателства, специфични само за България

Какви са първите и най-важни онлайн стъпки за един стартиращ бизнес, за да си гарантира успех в дигиталното пространство?

Мисля, че за стартиращите бизнеси е много по-лесно да се ориентират и реализират адекватно присъствието си онлайн, отколкото при такива, които са големи и установени. Разбира се най-важното място, нещото, с което трябва да се започне, е сайтът. След него, в зависимост от спецификата на бизнеса, следва да се изгради стратегия, да се подберат каналите и местата за присъствие, да се определи темпо и адекватност. За някои това ще са социалните мрежи, за други – имейл кампаниите, за трети – някои нишови сайтове с дисплей присъствие.

Как да превърнем почитателите на една фен страница в консуматори на марката и впоследствие в лоялни клиенти, които да говорят за бранда онлайн?

Изисква се работа и тънки умения за онлайн комуникация. Не бива да сме агресивни, не бива директно да рекламираме. По-добре е да показваме предимства на продуктите си, да разказваме за тях, дори да въвличаме феновете ни да разказват за тях. Процесът не е кратък и изисква последователност, мисъл, грижа.

Поредицата "Успехите на българските марки" продължава с нов семинар през юни

„Как да изградим идентичност на марка?” е следващото събитие от поредицата работни срещи, което ще се проведе на 10.06.2014...

Маркетинг на съдържанието. Как трябва да пишем, за да сме успешни онлайн?

О, няма единна рецепта! Но има някои важни правила. На първо място – кратко. Никой днес вече не чете дълги текстове. На второ място – забавно. На трето място – полезно. Останалите правила ще разгледаме в подробности на семинара!

Какви ползи смятате, че ще извлекат участниците в семинара от вашата презентация?

Ще се постарая да ги вдъхновя, да ги мотивирам да погледнат на онлайн присъствието си по-сериозно, да им подхвърля няколко добри идеи и много практически примери. Силно се надявам, че с всичко това реално още на следващия ден ще могат да оптимизират присъствието си в Интернет!

Какво бихте ни посъветвали да променим в http://www.actualno.com/, за да се доближим още повече до читателската аудитория?

Любен Белов: Българите трябва да бъдат учени от малки да мислят като предприемачи

На 18 февруари тази година в зала „Европа” на „Новотел София” ще се проведе семинар на тема „Успешни стра...

Ако поддържате качествено съдържание, адекватно на деня, ще успявате винаги да сте близо до аудиторията си! Желая успех!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю