Кейтлин Луск пред Actualno.com: LORD OF THE RINGS IN CONCERT е едно невероятно преживяване

55201
Кейтлин Луск пред Actualno.com: LORD OF THE RINGS IN CONCERT е едно невероятно преживяване

Само няколко дни преди най-очаквания концерт на годината LORD OF THE RINGS IN CONCERT, разговаряме с любимото сопрано на композитора Хауърд Шор.

Тя ни разказа за участието си в Lord Of The Rings in Concert, за любимите си герои от кинотрилогията и за силата на музиката

Кейтлин Луск пее от 15-годишна в спектаклите, посветени на трилогията на Толкин, като лично композиторът Хауърд Шор я кани да бъде солист в неговия първи концертен проект. Над 300 представления и 10 години по-късно Кейтлин пристига и в България.

Бихте ли ни разкали какво представлява LORD OF THE RINGS IN CONCERT и каква е вашата роля в него? 

Аз съм солистка, има и диригент, който пътува с екипа. Това е човекът, който отговаря за качеството на звука и неговата сила. С негова помощ докато гледате филма на огромен екран, вместо музиката да бъде част от филм, тя ще бъде изпълнена за вас на живо от сцената от музиканти, сред които и аз. 

Всички работят заедно, за да се получи абсолютен синхрон, за да може да ви поднесем цялостно магическо изживяване. От едната страна е картината, а от другата е звукът и те се напасват едно с друго. Всичко се случва на сцената, на живо.

Понякога хората толкова се вживяват в историята и във филма, че забравят, че музиката се изпълнява пред тях - всеки тон, докато действието се развива на големия екран. Виждала съм как реагира публиката по света и съм сигурна, че хората в България ще се насладят на преживяването.

LORD OF THE RINGS IN CONCERT ще се случи за първи път в Източна Европа и по-конкретно - за първи път в България. Какво може да очаква публиката? 

Това, което могат да очакват със сигурност всички фенове на поредицата и зрителите в залата, е едно извънземно усещане. Уникално е. Все едно се потапяте физически и психически в света на Задругата. Ставате част от приключението, опозвате по-добре героите в поредицата, можете да усетите чистотата на образите, доброто и наивността, които струят от картините в началото.

Природата е по-близо отколкото си мисли човек. И тъй като ще се случи за пръв път (представлението - бел.ред.), мога да ви посъветвам да обърнете особено внимание на историите на Галадриел, Леголас и всички елфи. Защото тези същества изглеждат още по-величествени, когато ги видите в такава светлина.

Самото събитие ще позволи на зрителите да надникат за всеки един от героите и ще даде един нов прочит на историята за Задругата.

Концертът е на универсалния език – музикалния. Така че дори да пропуснете нещо, само по звука ще можете да познаете къде е бил или ще бъде Леголас, Галадриел... Можете да ги усетите. Особено силно е усещането, когато Задругата губи един от членовете си.

Силно се надявам българите да харесат това, което аз и колегите ми правим, особено, защото го правим за пръв път пред такава публика. 

Кой е любимият ви герой от „Властелинът на пръстените”? 

Обожавам всички герои, не само защото съм част от LORD OF THE RINGS IN CONCERT, но и защото съм огромен фен на поредицата.

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще пее в LORD OF THE RINGS IN CONCERT

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще стане част от филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT на 5 декември в София. К...

Всеки един от героите е уникален, но аз лично симпатизирам най-много на Арагорн. Харесвам това, което е той като герой, вътрешната сила, която има и излъчва. Харесвам чистотата в образа му, невинността, която носи в себе си. Харесвам доблестта и честта, които са водещи в характера на героя. Така че, да, аз определено съм фен на Арагорн.

Ако можехте да избирате, коя роля бихте изиграли във филма?

В концерта изпълнявам солата към ролите на лейди Арвен и Галадриел. Но освен това, можете да ме чуете и в историите на хобитите в Графството. Освен това, гласът ми озвучава дори моментите, в които се появя Ам-гъл.

Моята любима част е моментът, в който Гандалф пропада. Музиката в този момент е толкова красива и силна. Когато го видите, осъзнавате силата му. Задругата усеща загубата на истинския водач, на светлината в групата. Музиката е това, което обгръща Гандалф при падането му, не мракът.

Затова си признавам, че съм огромен почитател на всички образи, зад който звучи гласът ми. Фен съм на цялата поредица. А и героите са толкова различни, че изпитвам радост като ги гледам всички заедно на екран. 

Новият спектакъл Lord of the dance: Dangerous Games ще гостува за пръв път в България

Преди броени седмици в Лондон, при небивал интерес, се състоя премиерата на новия спектакъл на Майкъл Флетли – Lord of the Dance:...

През последните 10 години сте обиколили света заедно с LORD OF THE RINGS IN CONCERT, знаете ли вече всички реплики наизуст?

О, да! Всеки един от нас - солистите, а и не само, знае всяка една от репликите. Знаем в кой момент ще бъдат казани, знаем кой герой какво казва.

Ако семейството ми иска да ме тормози, когато съм вкъщи, пускат „Властелинът на пръстените”, защото го знам толкова добре, че го рецитирам дори по време на вечеря! 

Какво е най-хубавото нещо на това да си музикант? 

Музиката е начин на живот. Обичам да пея, да свиря, обичам да творя музика. Обичам това, което правя. От мястото, на което се намирам в момента, мога да ви кажа, че музиката е предизвикателство. С нея няма как да ти е скучно, тя винаги създава приятно усещане.

Lord Of The Dance: Най-горещата публика и най-хубавите партита са в България

Изключителни три концерта, в три поредни дни, развълнуваха публиката както във Велико Търново, така и в София. Всеотдайността към хорат...

Обожавам моментите, в който музиката съживява неща, превръща предметите в нещо истинско. Затова ми харесва идеята, че създавайки музика, аз допринасям за това съживяване. Това е истински дар. Харесва ми, защото с това, което правя, срещам различни хора от цял свят и ги радвам. И първото нещо, което те запомнят от мен, е гласът ми!

Дори да има моменти, когато се изморявам, продължавам, особено докато съм част от тази продукция, защото в музиката на Хауърд има толкова много сила. И аз, и диригентът непрестанно откриваме нови неща, които да извадим на повърхността. Това продължава да превръща музиката в една голяма страст за мен. Затова продължавам да изпълнявам своята малка част, за да помогна създаденото от Хауърд да стигне до хората по света.  

Как минава времето на едно сопрано по време на концертите и как предпочитате да прекарвате свободното си време? 

През повечето време докато сме на път и обикаляме, за да представяме концерта, денят ни минава в репетиции, срещи с журналисти. Нямаме много свободно време. Вечерите също прекарваме в репетиции или пък си почиваме. Най-често ходим на разходки в градовете, в които се намираме, за да ги опознаем като туристи.

А вкъщи ме очакват децата ми, съпругът ми и приятелите ми, с които обичам да прекарвам свободното си време... Когато сме заедно със семейството ми, обичаме разходките из природата, обичаме катеренето и най-често се отдаваме на тези забавления. И тъй като съпругът ми е пилот на хеликоптер, той също много обикаля света. Но нещата, които правим, са коренно различни като професия, затова се стараем да си говорим колкото се може повече, за да разберем какво точно е правил другия, докато е отсъствал. Задължително обръщаме внимание на децата си, защото ги виждаме рядко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю