Кольо Парамов за Actualno.com: Аферата "КТБ" е възлова за формирането на нов кабинет

56241
Кольо Парамов за Actualno.com: Аферата "КТБ" е възлова за формирането на нов кабинет

Кольо Парамов е роден на 2 август 1954 г. в село Змейово. Завършил е Икономическа география и Философия в СУ "Климент Охридски" и Международни икономически отношения в УНСС.

Бил е кмет на Промишлено селище "Ерма река"; зам.-директор на "Горубсо" - Златоград; главен ревизор на БНБ; депутат от БСП в 36-то НС; съветник на премиера Бойко Борисов. В момента Парамов работи като финансов консултант.

Непосредствено след края на изборния ден разговаряме с бившия депутат:

Господин Парамов, краткия Ви коментар за изборите?

Налице е ситуация на непредсказуемостта и ниското доверие на избирателя.

Парамов: Реваншът на Първанов е много фрапиращ

"Реваншът при Първанов е много фрапиращ, защото той вече 15 месеца върви срещу правителството на Бойко Борисов". Това заяви за БГНЕС ик...

Бедният българин е обиден от общата нагласа на политиците да се отнасят към него с презрение и противоречиви чувства. Бедният българин осъзнава все повече мястото и ролята си в този преход. Бедният българин не можа да възприеме мащаба на забогатяването на олигарсите, подтиквани, лансирани и титуловани от политиците и затова наказа абсолютно всички.

Първо малкото на брой избиратели, които участват и второ - достатъчно голямото разпиляване сочи, че не можем да говорим за съставяне на стабилно политическо правителство.

Кои са големите печеливши и кои големите губещи?

Големите загубили в този вот са отново българите, които по един или друг начин ще трябва вече да допроумеят, че техните политици във възловия си план трябва да вземат фундаментални решения, за да запазят поне необходимата финансова стабилност. В противен случай несъставянето на стабилно правителство води една първична и впоследствие вторична блокажност или по-скоро тотална блокираност. Която ще доведе до една много сложна дилема – по какъв начин, с какви средства, с кои средства държвата да излезе от това състояние, в което е попаднала в момента.

Чуха се и коментари, че ако до февруари няма правителство, съществува опасност държавата да фалира. Доколко споделяте подобно мнение?  

Кольо Парамов: Искров си измива ръцете, някои хора се мъчат да бутнат Валутния борд

Иван Искров и УС на БНБ прехвърлят горещия картоф на следващия парламент и на следващия кабинет. Жалкото е, че гуверньорът на БНБ, койт...

Ситуацията е точно такава. Не знам дали си спомняте, че аз преди един месец прогнозирах това в детайли и твърдя с абсолютна сигурност, че тези 4,5 млрд. лв., които са предвидени за поправка на бюджета плюс допълнителни 2 млрд. лв., които ще бъдат необходими за КТБ, всъщност са възловите решения за старта на финансовата стабилизация.

Доколко случая КТБ и трагедията в Горни Лом доведоха до този резултат?

Аферата КТБ доведе до този резултат и несъсмнено тя има мноого голям принос с отрицателен знак, за да стане всичко това.

Аферата КТБ доколко може да наруши или осигури стабилността на следващото правителство?

Тя е възлова за старта на правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю