LAMB специално за Actualno.com: Когато най-малко мислим за работа, тогава ни се получава най-добре

33096
LAMB специално за Actualno.com: Когато най-малко мислим за работа, тогава ни се получава най-добре

Загадъчното трип хоп дуо ще представи в София новия си албум Bakscpace Unwind. 

Феновете на нетрадиционното електронно звучене ще могат да чуят на живо английското дуо Lamb, което идва догодина в София, за да представи новия си албум Backspace Unwind. Датата е 8 март, когато Sofia Live Club ще приюти един мистериозен и дълбоко емоционален музикален концерт.

Трип хоп дуото Lamb издаде новия си студиен албум Bacskpace Unwind

Вчера, 13-ти октомври, енигматичните Lamb пуснаха в разпространение новия си албум, озаглавен Backspace Unwind. Албумът включва 10 нови...

Защо избрахте името „Backspace Unwind” за шестия си пореден албум? 

“Backspace Unwin” беше името на едно от първите парчета, които написахме за албума и сметнахме, че е достатъчно добро да се превърне и в име на албума. Когато започнахме да записваме албума се водехме от мотото да се „разголим” – както в музиката, така и в текстовете към песните си. Така че „Backspace Unwind" представя идеята да започнеш на чисто, което естетически ни звучеше повече от добре. 

Какво съдържа той? 

Албумът съдържа девет песни, които ще ми е трудно да ви опиша само в няколко изречения. Единственият начин да разберете за какво става дума е като го чуете. Да описваш музиката с думи е почти безсмислено.   

Какви истории разказвате с музиката си?

Лепа Брена с BEST OF концерт в зала "Арена Армеец"

Българските фенове на Лепа Брена могат със сигурност да отбележат датата 24 октомври като най-значима в календара им за 2015 година. Си...

Песните в този албум са малко по-абстрактни, отколкото бяха песните в предишния. Няколко от тях са по действителен случай! Текстовете към тях са написани като опит на свободната воля да се докосне до пространството, любовта и до различни нива в съществуването ни като хора. 

Как и от какво се вдъхновихте за музиката в него?

Вдъхновението идва под различни форми и от различни места. Често е трудно да нарисуваш права линия между начина, по който искаш да въздействаш на аудиторията и текстовете на песните. За себе си сме установили, че когато най-малко мислил за процеса на работа, точно тогава се раждат най-гениалните неща. Изглежда като да се сблъскаш със собственото си его, след което започваш да мислиш и да анализираш. В по-мащабен план, предполагам, че целият живот може да се превърне във вдъхновение. Креативността е като филтър – колкото по-повече неща изтичат от там, толкова по-добре. 

Може ли човек да лекува душата си с музика? 

Това е много сериозен въпрос! Знам, че лично мен, музиката ме е спасявала в няколко  различни ситуации, а и често съм чувал от хора, дали е било лично или по имейл, че нашата музика им е помогнала да преминат през много тежки периоди в живота си. Хората имат уникалната способност да се лекуват чрез музика – не само душевни, но и физически рани. Музиката изразява красота, радост, болка, тъмната и светлата част в нашите души, тя е огромна част от живота ни.

205 години от рождението на Роберт Шуман

На 5 февруари публиката в зала "България" ще има възможността да се докосне до съкровените дълбини на Шумановия композиторски стил. Та...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю