Мартин от Tape Five: Искам някой да направи ремикс в балкански стил на мое парче

47039
Мартин от Tape Five: Искам някой да направи ремикс в балкански стил на мое парче

Електро суинг групата Tape Five даде първото си ексклузивно интервю за actualno.com. Бандата за първи път ще се качи на родна сцена в София Лайв Клуб на 31 май от 22 часа. Основателят й Мартин Щратхаусен (Martin Strathausen) сподели интересни факти за проекта.

Защо избрахте името Tape Five?

Това е дадаизъм! Беше ми писнало от всички тези глупави "Значителни проекти" и тъй като можех да осъществя всеки музикален стил, избрах не TAPE 35 или 7681 от въображаемата лавица в главата ми. Избрах TAPE FIVE!!! И идеята се роди.

Може ли да споделите малко повече за формирането и разпределянето на ролите в групата?

TAPE FIVE е главно мой проект, а не типична „банда“. Създадох жива група, така че музиката на TAPE FIVE да може да бъде изсвирена на сцена и да въздейства на хората не само със записи. Но аз намерих наистина готини музиканти, които ми станаха и приятели... те вършат страхотна работа, повярвайте ми.

Какво е водещо за Вас при избора на музикантите, които участват в проекта Ви?

Трябва да имам чувства към тях. Разбира се, трябва да са също така уникални и фантастични. Имам певци от 10 различни държави в последния си албум SWING PATROL. От Камерун, Сибир, Калифорния и Франция – всеки дава своя специален цвят в голямата смесица.

Как заобичахте суинг музиката?

Пускат билети на изплащане за Джамирокуай и Джеси Джей

Остават малко повече от два месеца до мега концертите на Джамирокуай и Джеси Джей в България. От днес родните фенове на звездите могат ...

Още когато бях дете и гледах стари предавания като „Шоуто на Лари“ с Дийн Мартин. 1999 година направих първото си електро суинг парче Avenue du Gare по време на една обедна почивка в студио Jingle Production. Когато работрех по Tonight Josephine през 2009 година, нямах идея, че Caravan Palace работят по подобен стил. Стана нещо като морфогенетични полета...

Каква друга музика харесвате? Кои са любимите ви банди?

Всичките ми любими банди вече са мъртви. Вдъхновявам се от оригиналите и трябва да призная, че не уважавам всички настоящи проекти. Но също така харесвам добре направена латино музика, джаз, фънк, реге, дръм енд бас.

Суингът винаги е бил свързван с разкрепостено поведение и мръсни танци. Кое е най- неприличното нещо, което се е случвало на ваше участие?

Страхувам се, че не мога да ви кажа. Веднъж ме заловиха, а тъкмо си изчистих досието, след като завърших пълнолетие (казва той през смях).

Миленита с нова банда на 16 май

Миленита ща разцепи с нови парчета и нова банда в Mixtape 5 на 16 май. Свежото присъствие на фънк формацията Funky Miracle е новото чуд...

Предстоят ви участия в Корея и Бразилия. Как решихте да посетите и нас?

Нямаше нужда да се взимат решения. Просто бяхме поканени и това е една хубава дестинация, нали? Не бих изпратил бандата си в деспотична държава... всичко останало е супер.

Чували ли сте българското DJ дуо Тhe Smugglers Collective, което ще подгрява преди да излезете на сцена?

Да, преди време си поддържахме връзка по имейл. Не ги познавам лично, но трябва да са готини пичове, щом се занимават с този вид музика.

Имате ли наблюдения и съответно съвети за развитието на електро суинга в България?

D2 подгряват на концерта на Bon Jovi

D2 ще е групата, която ще подгрява на концерта на Bon Jovi в София. Българската банда беше избрана лично от Bon Jovi, които прецениха, ...

За съжаление не, може би вие бихте могли да ми дадете съвет. Търся някой, който може да направи добър ремикс в балкански стил на парчето ми Geraldines Routine.

Има ли нещо, което искате да кажете на феновете си?

Слушайте внимателно! Всичкият блясък не е злато! Музиката е нещо много повече от тежък бас и ритник в главата. Музиката може да лекува... Пробвайте! The SWING PATROL идва с мир.

Снимки: Facebook

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю