Наследникът на Jim Beam за Actualno.com: Заветът ни е най-добрият бърбън на добра цена

39474
Наследникът на Jim Beam за Actualno.com: Заветът ни е най-добрият бърбън на добра цена

Ирландско уиски, шотландски скоч, американски бърбън – високоградусовите напитки в така популярния клас, познат с общото наименование „уиски”, са истинско изкушение. Защото, макар уискито да произлиза от Ирландия, то отдавна е намерило почва в цял свят. „Водата на живота” – това, на келтски, означава английската дума уиски. Да вкусят живота имаха възможност всички посетителите на третото издание на Whiskey Fest София, което се проведе в Sofia Event Center на Paradise Center в София – от 31 октомври до 2 ноември. 22 уиски щанда, дегустационни и майсторски класове със световни уиски експерти и над 200 уиски вкуса от Шотландия, Ирландия, Америка, Япония и дори Тайван – изживяването си заслужаваше.

Великобритания ще защити шотландското уиски от имитации

Правителството на Великобритания възнамерява да защити шотландското уиски, като един от най-известните стоки за износ в страната. Вла...

Специално бърбънът носи наименованието си от община Бърбън, Кентъки. Бърбънът се ражда на бял свят през XVIII-ти век, а една от най-популярните марки в света е Jim Beam. Кой стои зад нея, какво означава традицията ѝ, кой е най-добрият етикет на световноизвестния бърбън – научете от разговора ни с Фред Ноу, прекият наследник на Jim Beam.

Г-н Ноу, вие сте директен наследник на фамилия, която е известна по цял свят. Какво означава всъщност това за бизнеса Ви?

Джим Бийм е мой прадядо – аз съм седмо поколение от фамилията и човек, който се занимава пряко с бизнеса. Това е чест – чест е за мен да нося и да предам традицията. Сега задачата ми е да въведа в бизнеса синът ми, който започна да работи за компанията активно от година насам. Той ще е моят наследник и ще поеме ръководството в бъдеще – сега той се учи.

Какво е завещанието, което остави прочутият Ви прадядо и което следвате неотклонно вече толкова дълго време?

Влиянието в днешно време се носи от името на прадядо ми – Джим Б. Бийм, който възражда марката след Сухия режим. Той е починал десет години преди да се родя, но неговото мото, което следваме неотклонно, е: „Правим най-добрия бърбън в света и на поносима цена”. Мисля, че това правим и днес – Jim Beam е най-продаваният бърбън в света и това е така заради прадядо ми и неговата упоритост да възроди марката след Сухия режим. Правилото за качеството и цената ни се предава от него на всяко поколение насетне – това е нашият начин да правим бърбън.

Уиски фест 2013 отвори врати за посетители

Вчера в хотел „Шератон“ отвори врати едно от най-приятните за сетивата събития, а именно „Уиски фест 2013“. Изл...

Коя е марката на Jim Beam, която считате за най-голям успех и с която се гордеете най-много?

"Белият етикет" е номер едно. Той е най-продаваният и самият аз си пийвам доста от него. Това е наследството на фамилията ни.

Имали ли сте възможост да опитате някоя традиционна алкохолна за България напитка? Как я оценявате?

Да, аз съм в България за трети път и съм опитвал доста ваши неща – и напитки, и храни. Имате страхотни неща и за мен е голямо удоволствие – да науча и нещо за културата ви. Не бих могъл да отлича нещо, което да ми е станало любимо, защото всичко, което са ми предлагали, е толкова хубаво. Следвам следната максима – съобразявам се с това, което харесват хората, на които гостувам.

Освен марките на Jim Beam, кои други уискита харесвате?

Високоалкохолна сделка за 10 млрд. долара

Най-грубо казано Johnnie Walker иска да купи американския бърбън Jim Beam. Ситуацията обаче е доста по-сложна. Британската компания Dia...

Харесвам много Мaker's Мark – The Samuels family прави страхотен бърбън. Също така Wild Turkey на Джими Ръсел, който ни е голям приятел. Харесвам много и шотландското уиски – 10-годишният Laphroaig, както и скочът, който прави Джон Кембъл. Ароматът на торф и пушек са много пристрастяващи.

Имате ли хоби извън уискито и какво е то?

О, да. Много обичам със сина ми и съпругата ми да караме АТВ. Това е нашият начин да избягаме от мобилните телефони и от работата. Обичам и да ходя на лов – за елени и патици, както и на риболов. Като прибавим и по чашка бърбън – това е насладата от природата.

Интервю на Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю