Никос Ксеталис пред Actualno.com: София Ринг Мол е търговски център от ново поколение

134078
Никос Ксеталис пред Actualno.com: София Ринг Мол е търговски център от ново поколение

Никос Ксеталис завършва Техническия университет в Крит със специалност инженерен мениджмънт през 1989 г. Той има сертификат и от Бизнес колежа на ИКЕА през 2005 г., както и от колежа ECE Master в Германия през 2006 г.

В момента г-н Ксеталис заема позицията генерален мениджър на София Ринг Мол, който е проект на гръцките компании Danaos Group и Fourlis Group. Преди това между 2011 г. и 2013 г. е изпълнителен директор на румънската компания за развитие и управление на търговски площи Baneasa Developments. От 2010 г. до 2011 г. той заема позицията на генерален мениджър на гръцката компания за бутилиране и разпространение на минерална вода NATURA Bottling. В периода 2005 г. до 2010 г. г-н Ксеталис е управляващ директор на гръцката ECE-Lamda Hellas, където менажира изграждането и стартирането на два мола - The Mall of Athens и Golden Hall.

ДДС излиза във ваканция

На 23, 24 и 25 октомври Mall of Sofia е дестинацията, която задължително трябва да включите в шопинг календара си. Причината е повеч...

Професионалният път на Никос Ксеталис включва и 5 години (от 2000 г. до 2005 г.) в IKEA Гърция, където той заема позициите директор на магазин, директор на търговски проекти и логистичен директор. През 90-те години на миналия век г-н Ксеталис преминава и през различни мениджърски позиции в компаниите BCI – разпространител на продуктуте на Fuji Film за Атина и Южна Гърция, румънската KONTI ROM Trade и групата частни компании SITRACO.

С г-н Ксеталис разговаряме за грандиозния проект "София Ринг Мол", който ще се намира в полите на Витоша и обещава да се превърне в истинска сензация - и от гледна точка на пазаруване, и от гледна точка на забавление.

Господин Ксеталис, кога ще бъде откриването на София Ринг Мол?

Официалното откриване ще бъде на 6-и ноември в 10:00 часа, когато София Ринг Мол ще отвори врати за първите си клиенти и посетители.

С какво София Ринг Мол ще бъде различен от останалите шест – седем мола в София? С какво ще преборите конкуренцията на вече действащите търговски центрове в столицата?

В Дубай започва строежът на най-високия мол в света

Съвсем скоро богаташите, които избират Дубай за своята почивка, ще имат още едно място, на което да харчат парите си. Градът започва пр...

На първо място, в София има много търговски центрове, но всъщност малко молове, според модерната дефиниция на тази дума. Моловете са големи комплекси с обща площ от над 50 000 кв.м., които предлагат на посетителите си не само магазини, но и комбинация от пазаруване, места за развлечение и възможности за прекарване известно време с приятелите и семейството си. В този смисъл, София Ринг Мол ще бъде търговски център от ново поколение, където можете да откриете разнообразие от различни преживявания – места за развлечение, като например голям увеселителен център на закрито за деца на всякакви възрасти, мултиплекс с 10 кинозали с ВИП салони; кафета и ресторанти и огромни тераси с гледка към планината; истински универсален магазин, простиращ се на три нива; повече от 400 модни марки, от които около 70 ще стъпят за първи път на местния пазар.

София Ринг Мол ще бъде различен и в много други аспекти - като местоположение и уникална архитектура, която въплъщава в себе си близостта до планината и връзката с природата.

Кое е уникалното кътче в София Ринг Мол, с което се гордеете най-много?

Това не е само едно място или само едно кътче. В София Ринг Мол ще можете да откриете много интересни места, които си заслужава да посетите. При нас ще бъде най-големият увеселителен парк за малки и големи деца в страната - FUNTASY Ring Park, който ще отвори врати на обща площ от 6,500 кв. м. Той ще зарадва посетителите си с игри и атракциони като целогодишна ледена пързалка, въртележки, арена за каране на колелета, зона за скачане с трамплини и много други. Увеселителният център ще предлага и сцена за представления на живо и тематични парти зони, които могат да бъдат адаптирани към желанията на децата. Ще имаме също и уникална картинг писта на едно от нивата на паркинга – всъщност това ще бъде най-големият картинг на закрито в България. И, разбира се, кътът за хранене, където посетителите на мола ще могат да се наслаждават на прекрасна гледка към полите на Витоша.

Откриват 3 нови мола в София тази година

Три търговски проекта – Plaza West, South Ring Mall и Mega Mall, които бяха предвидени да отворят врати през 2013 година, ще го н...

Опасявате ли се, че много потенциални клиенти не биха дошли в София Ринг Мол заради местоположението му? Или вярвате, че позицията му в близост до IKEA го прави атрактивна шопинг дестинация?

Определено мога да кажа, че местоположението на София Ринг Мол е едно от нашите предимства. Няма друг търговски център в София, който да се намира на границата между града и планината и да бъде проектиран на базата на връзката с природата – със зелени площи, отворени пространства, широки тераси с гледка към Витоша и с толкова много естествена светлина вътре в сградата. Местоположението ни дава възможност да предложим на нашите посетители красиви природни пейзажи, което липсва при останалите молове в София. Надяваме се съвсем скоро да имаме и директна връзка със ски лифта до Витоша, както и спирка на метрото близо до мола.

В същото време, София Ринг Мол е разположен на южната дъга на околовръстния път, което го прави достъпен от всяка точка на града. Голяма част от бъдещите ни клиенти ще могат да стигат до тук много по-лесно с кола, отколкото до който и да било търговски център в централните части на столицата. Както казах, нашият мол ще включва 400 марки, някои от които са вече познати на клиентите, но и около 70 бранда, които влизат в България за първи път. Такъв пример е универсалният магазин Notosgalleries, който ще въведе на българския пазар модела магазин-в-магазина (универсален магазин в рамките на мол). Notosgalleries е най-голямата верига универсални магазини в Гърция и е представител на много от най-популярните марки, сред които CHANEL, DIOR, Guerlain, Ralph Lauren, DKNY, Calvin Klein, Armani и LACOSTE. Магазинът на Notosgalleries в София Ринг Мол ще предлага облекла на 100 световни марки, аксесоари, чанти и обувки на 50 известни бранда, 50 марки за дома и козметика и парфюми на 100 различни бранда.

И, разбира се, непосредствената близост до ИКЕА е голям плюс за нас. Очакваме част от клиентите на ИКЕА да посещават и София Ринг Мол.

Каква е инвестицията в проекта?

София е най-добра за пазаруване, сочи туристическа класация

Популярният туристически сайт "Booking.com" попита пътуващи от цял свят какво мислят за София и кои забележителности и традиции ги при...

Инвестицията в София Ринг Мол възлиза на повече от 120 милиона евро.

Кои са най-известните марки, които ще можем да видим в София Ринг Мол? А кои са новите и ексклузивни марки, които ще присъстват във вашия мол?

Сред ключовите ни наематели са Cine’Grand, Mr. Bricolage, Piccadilly, Мебели Явор, Technomarket и Intersport.

Някои от съвсем новите за българския пазар марки са имена като La Piazza, FUNTASY Ring Park, Burgering House, Oxford Company, както и модните брандове Coccinelle, Barbour, Tous и Julia Bergovich.

Испанската модна верига MANGO, която наскоро се завърна в България, също ще има магазин в София Ринг Мол, където посетителите ще могат да намерят изцяло нова концепция, включваща не само дамската модна линия на дрехи и аксесоари MANGO, но и мъжка и детска колекция, както и новата линия на марката за облекла в по-големи размери.

Нов мол за 120 млн. евро отваря врати догодина

Поредният търговски комплекс от типа "мол" ще отвори врати в София през март 2014 г. Това увериха инвеститорите в комплекса Sofia Ring...

Имахте ли някакви сериозни проблеми при реализирането на проекта?

Не бих казал, че сме имали някакви сериозни трудности с този проект в България. Част от нашия екип участва и в изграждането на много подобен проект в Пилея, в Солун – там открихме първия магазин на ИКЕА преди 12 години, а след това построихме и мол в съседство до него. Там има кина, голям развлекателен център, картинг писта и т.н. Мога да кажа, че за нас тук беше много по-лесно да реализираме проекта в сравнение с това, през което трябваше да минем в Гърция.

Вие имате дългогодишен и успешен опит като мениджър, работили сте и в Румъния. Защо избрахте България за следващата стъпка в кариерата си? С какво е по-различна нашата страна?

Да имам шанса да работя в България е още една крачка напред за мен. Приех предизвикателството, защото пазарът тук се развива и мисля, че предлага много възможности. Не мога да не спомена, че истински харесвам страната ви. Бих искал да приложа опита си на местния пазар и за мен това ще означава развитие, както в професионален, така и в личен план.

Интервю на Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю