Павел Чернев за Actualno.com: БСП да чакат българска "Сириза", ако не се излекуват от синдрома ДПС

46634
Павел Чернев за Actualno.com: БСП да чакат българска "Сириза", ако не се излекуват от синдрома ДПС
Снимка: БГНЕС

 

Павел Чернев е български юрист, роден на 10 юли 1969 г. в София. Влиза в 40-то народно събрание в групата на „Атака”. Напуска групата през август 2006 година.

Политическата му кариера пслед националистическата партия е повече от разноцветна – от 2007 - 2008 е лидер на партия "Свобода". От 2010 г. е съучредител и секретар на „Партия за хората от народа”, която го издига кандидатурата му за президент на Република България на изборите през 2011 г.

По време на изборите за европарламент коалицията от партии „Националистическа партия на България”, в която участва и Чернев, се опита да изпрати свои депутати в Европейския парламент. В неделя (25 май) малко след евровота бившият евродепутат разказа какво мисли за завършите избори специално за Actualno.com:

На първо, господин Чернев, каква е оценката Ви за тези избори?

Това са най-продажните, меркантилни избори. Избори, в които ако не си платиш, не те допускат до никаква медия. Абсолютно...

Ваучерите, които се издадоха, бяха напълно проформа. Такива цени ни обявиха от десетки хиляди левове за едно излъчване, че реално нищо не можахме да направим. Малките партии бяхме тотално ощетени. Многомилионните кампании успяха.

Така че това са най-нечестните избори. И ако политическата надпревара продължава да бъде това мръсно нещо, което е в момента, аз предвиждам много сериозни граждански вълнения. Предвиждам киевски вариант, тук в България.

Кога предвиждате да има "киевски вариант"?

Нагледал съм се на лица, които после казваха „Ти откъде знаеш?”. Не че аз го казвам. Просто е логично. Нещата вървят натам.

И все пак – до колко време?

Доколкото им писне най-накрая на хората да умират от мизерия. Да си губят децата, които отиват на запад, а тук да ни мачкат всякакви малцинства и да ни бият по главите, защото не сме много европейци и толерантни. Значи скоро на това ще му свърши времето.

Защо на запад националистическите партии успяха, а тук не?

Защото на запад националистическите партии са истински. Те се водят от принципни положения. Веднага ще ви дам пример с една възходяща, много успяваща Партия на свободата в Австрия, тъй като там съм в най-братски отношения.

Ами Партия на свободата, когато дори най-яркият й лидер Йорг Хайдер направи стъпка встрани от идеите на партията, партията го остракира (гони, освобождава от партията – бел.ред.). Това се случи финално между 2000 и 2005-тата година. Накрая Партията на свободата (Freiheitliche Partei) продължи без Хайдер и в момента е втора сила в Австрия.

Партията на Жан-Мари льо Пен няма да я коментирам. Там въпреки семейния характер, тя съумя да се очисти от старите мохикани като Бруно Голниш и други, след като Жан-Мари льо Пен се оттегли. И ето сега мадам Марин льо Пен върви напред с един изключително млад, нов екип.

Тоест партии, които държат на идеологията си, които не отстъпват на принципите си, никога.

А какво наблюдавахме тук? „Златният пръст” на Сидеров. Ето му сега да се радва на златното си пръстче. Защото миналата година точно по това време, той качи на власт ДПС. Които заплашват и май дори са вече втора сила в България. Ето ви го...

Павел Чернев: Референдумът в Крим беше законен, с два въпроса

Проблеми от организационно естество и от правна гледна точка с референдума в Крим нямаше. Това заяви бившият депутат на „Атака&rd...

И после какви са тези националисти, които днес викат „Путин, go home”?! Цитирам Сидеров – 2008 и 09 г. „Путин, go home!”, сега Сидеров се кичи като петел със закупените си орденчета и медалчета, дето никой не му ги е връчил. И казва: „Аз тук само един казачок, дето не изиграя” ...

Реално ние бляхме на клин. Нашата малка организация “Православна зора”. Само че същите тия медии, защото не им платихме, казаха: „А, все едно не сте били. Важното е, че Сидеров плаща”. Ето му резултатът...

Нормално... Това тук не са националисти. Това са сърфисти, които се опитват да яхнат националистическата вълна и съсипват българския национализъм.

Защо се стигна до това положение националистите да станат псевдонационалисти и откровени рубладжии?

Откровени рубладжии не мога да ги нарека, защото рублички на воля никой не му дава от Москва (на Волен Сидеров – бел.ред.). Той от другаде ги взе. Той ги взе от дълбокото джобче на коалицията БСП-ДПС. Най-вероятно. Може би... Не мога да знам, защото не съм бил там.

Но от другаде е източникът на доходи на господин Сидеров, не от Москва. Това, обаче, не оправдава поведението му на аболютен политически хамелеон, пълен конформист. И естествено, това обяснява неговия плачевен изборен резултат. За съжаление, той лепи грозния етикет на конформизма, на палячовщината върху българския национализъм.

Сидеровци са гузни, затова се оправдават като шестокласници, казва Павел Чернев

Истината за посещението на Волен Сидеров в Куба е, че той изостави интересите на своите избиратели точно когато се ковеше най-важният з...

Защо отминалата кампания за евровота отново беше негативна и за европейските ценности не се говореше?

Тя беше негативна по ред причини. Първо – негативизмът в България не е решен. Не бяха решени основни, култови въпроси. Като се започне от въпроса: „Кой?!, Кой?!, Кой?!”, нали? То тоя въпрос доведе и до други неща. Така че кампанията беше насочена към нашата несправедливост тук, в България, а не към европейски въпроси и процеси.

Нормално. И когато някой от нашата малка коалиция-националистически партии на България, се опита да премести въпросите към европейските ценности, еврохристиянския модел, Европа на националните отечества и тн.

Едно, че нямаше медийна изява за такъв дебат, нямаше медийна изява за дебата по социалните проблеми. Имаше изява за това кой какво за кого казва, кой е хлебарка, кой кого ще сплеска и така нататък, и така нататък.

Как виждате бъдещето на БСП и правителството след вота?

БСП се превърна в червеното антре на ДПС. Тоест – влизаш в червеното антре, събуваш си обувките и влизаш в хола, където се взимат решенията на миндеря.

Новата националистическа партия се цели във властта. Димитров: Нужни са ви 10 млн. лв.

Целим се във властта. Смятаме да управляваме и ако откажат да ни регистрират, то това значи, че съдебната система е зависима. Това зяви...

Ако БСП не се излекува от този „синдром на червеното антре”, да чакат една българска „Сириза”. Те мило и драго дават да няма някаква такава лява формация, но тя ще се роди. Тя ще се роди и тя ще се роди точно от упадъка на нравите в БСП. Надали ще е АБВ. Но кой знае какво ще е... Да не се правим тук на велики архитекти.

Кога може това да се случи?

Е, сега вие като в някое спортно състезание... Има време...

Всъщност, да завършим така... Току що се отвори времето да се случат всички тези неща.

Автор: Петър Чернев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю