Теодора Вълчанова: Търговската марка трябва да е последователна и честна

57754
Теодора Вълчанова: Търговската марка трябва да е последователна и честна

На 10 юни тази година Power Brand организира нов семинар, посветен на търговските марки. Този път той е насочен към характера и идентичността на марката - защо е добре той да бъде изтъкван, какви са ползите от това и как творчеството намира по-добра почва в интернет. За всичко това разговаряме с Теодора Вълчанова, маркетинг мениджър на "Матраци ТЕД".

Г-жо Вълчанова, какво трябва да бъде поведението на един бранд, ако иска да спечели повече лоялни клиенти и да ги задържи?

Поредицата "Успехите на българските марки" продължава с нов семинар през юни

„Как да изградим идентичност на марка?” е следващото събитие от поредицата работни срещи, което ще се проведе на 10.06.2014...

Да бъде последователен и честен. Да не подвежда. Да бъде партньор. Само така се печели доверие в дългосрочен план.

Какви стимули използвате, за да получавате ефективна обратна връзка от клиентите?

Опитваме се да получаваме информация от много канали. Отворени сме към всички мнения, приемаме и се учим от градивната критика. Следим Facebook страницата ни и коментарите на феновете отблизо, получаваме информация от контакната ни форма на сайта, от националната телефонна линия, от всички търговци на пазара. Мениджмънта на компанията също е изключително достъпен и отворен към клиентите. Ако говорим конкретно за стимули - провеждаме много  анкети и игри на сайта ни, които винаги са съпроводени от много награди и подаръци.

Коя е отправната точка при създаването на рекламна концепция за нов продукт?

Посланието винаги трябва да е истинско, достъпно и разбираемо, а най-вече продуктът, който стои зад него, да носи своите потребителски качества и характеристики.

Любен Белов: Българите трябва да бъдат учени от малки да мислят като предприемачи

На 18 февруари тази година в зала „Европа” на „Новотел София” ще се проведе семинар на тема „Успешни стра...

Според Вас какви ползи ще извлекат участниците в семинара от Вашата презентация?

Практически ще разберат, че когато зад марката стои истинско послание и качествен продукт – няма как да не успеят. И това е поведението на марката, което потребителите трябва да усещат, когато комуникират с нея във всички точки на контакт. Разбира се ще отделя специално внимание, за да покажа на участниците „как компанията да работи на един пазар без да се конкурира сама със себе си“. В сферата на маркетинга има много предизвикателства ежедневно, в различни аспекти, така че се надявам всеки да да намери някакво зрънце информация, което да го удовлетворява.

Кои са най-важните стъпки, които трябва да извърви един бранд, за да постигне потребителска удовлетвореност?   

Да се развива, да бъде в крак с времето, да представя постоянни новаторски решения. Да се вглежда в потребителското мислене и поведение. Да следи световните тенденции, които макар и понякога със закъснение, винаги идват в България.

На какво се дължи успеха на рекламната кампания „Светът обича матраци TЕД  - напрaвени в България за теб!”?

"Успехите на българските марки" като източник на практически знания и опит

На 27 ноември в зала „Европа” на „Новотел София”, ще се проведе следващото събитие от специализираната поредица...

Успехът се дължи на това, че посланието е изключително силно и всеки може да припознае моменти от своето ежедневие в красивите мигове от клипа. Българинът винаги е имал сравнително ниско самочувствие като нация и през годините е подражавал на много други народи. А кому е нужно това? Искахме да обърнем гледната точка и да покажем още една причина за българска гордост, защото фактите и идеите, които стоят зад  кампанията са реални.

Заради прехода и кризата българинът доскоро бе готов да пренебрегне нивото на качеството заради по-ниска цена. Смятате ли, че тази тенденция се променя? Обръща ли българинът все по-голямо внимание на качеството?

До средата - края на миналата година определено имаше тенденция към осъзнатост и стремеж към по-качествени и по-висок клас продукти. В момента обаче не съм сигурна, дали това продължава. Пазарът много се промени в последните месеци. Мисля, че хората се чувстват несигурни в много отношения.

Повече за професионалния опит и успешните проекти, зад които стои Теодора Вълчанова, можете да разберете тук: http://www.powerbrand.bg/seminars/lector/23

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю