Тони Райт: "Манчестър Юнайтед Футболни Училища" помага на усмивката във футбола

61995
Тони Райт: "Манчестър Юнайтед Футболни Училища" помага на усмивката във футбола

След по-малко от две седмици, на 4 февруари, България ще стане свидетел на уникално събитие - в страната ни ще гостуват мениджърите на популярната в цяла Европа инициатива "Манчестър Юнайтед Футболни Училища". Със специалното съдействие на организаторите от Summerly Actualno.com взе интервю от един от основните отговорници на проекта - г-н Тони Райт, мениджър на "Манчестър Юнайтед Футболни училища". Официалното представяне на проекта от британските гости ще се състои на 4 февруари (вторник) от 18:30 часа в зала София на Grand Hotel Sofia на улица "Гурко" 1 в столицата. Все още има време да се запишете за специалното представяне на проекта - сторете го на този адрес. А какво можете да очаквате - ето и думите на г-н Райт.

Г-н Райт, разкажете ни повече за проекта „Манчестър Юнайтед Футболни училища” – какво представлява?

На какво учат момчетата в Манчестър Юнайтед Футболни Училища

Деница Проданова е управител на SUMMERLY INTERNATIONAL LEARNING, бутиков център за средно образование в Европа и изключителен представи...

„Манчестър Юнайтед Футболни училища” е международен лагер, който посреща играчи от повече от 60 страни. Това е едно уникално преживяване, което обогатява живота на всяко момче.
В рамките на две седмици нашите играчи учат много английски, подобряват значително своите футболни умения, и намират нови приятели, като израстват със самочувствие и вяра в себе си.
Както в нашия първи отбор и в младежката ни академия, така и във всички наши футболни лагери на „Манчестър Юнайтед Футболни Училища” във Великобритания и по целия свят, ние вярваме, че на младите играчи трябва да се даде свободата да изразят себе си и се наслаждават на футбола. Ние искаме да помогнем на играчите да подобрят футболните си умения, но и да играят с усмивки на лицата си.

Опишете един ден на възпитаник на „Манчестър Юнайтед Футболни училища”?

Един типичен ден започва с обилна и здравословна закуска, след която има 2 часа футболна сесия от тренировки. Всички тренировъчни сесии се провеждат на територията на колежа (някоя от нашите бази), на превъзходни тревни терени. След обяд играчите посещават часовете по английски език и след това е време за чай и вечеря. Вечерта се провежда лека футболна сесията и/или футболен семинар. След това се връщат в базата за душ, вечерна закуска, социално време с нови приятели и след това са по леглата.

На какъв принцип се подбират децата, които ще влизат в академията?

Нямаме процес на подбор. Тези лагери са отворени за всички играчи на възраст между 8-17 години от всякаква националност. Всичко, което се изисква е, играчите да идват с желание да учат и да работят здраво - и разбира се да се наслаждават на преживяването.

Когато говорим за спортния аспект на футболното обучение в „Манчестър Юнайтед Футболни училища” на какво се набляга предимно – физика, упражнения с топка, тактика?

С новата година Манчестър Юнайтед Футболни Училища идва в София

Преди месец съобщихме на малките любители на футбола, че представители на "Манчестър Юнайтед Футболни Училища" идват в България по пока...

Фокусираме се върху всичките пет елемента на играта – технически, тактически, физически, психически и социален. Ето какво имам предвид:

ТЕХНИЧЕСКИ
Ние учим играчите как да изграждат набор от движения и техники , свързани с първия отбор от играчи на "Манчестър Юнайтед". Тренировъчните сесии са направени така, че да позволят повторение на тези основни действия по един забавен и вълнуващ начин и да провокират и мотивират децата през цялото време.

ТАКТИЧЕСКИ
Подобряване на разбирането на играчите защо, кога и къде тези техники се използват в малки двустранни игри, водещи до принципа 11 срещу 11, когато е уместно. Независимо от равнището на момчетата, ние им помагаме  да развият смелостта и увереността да изразят своята способност в играта и да разберат  как да се учат от грешките си.

ФИЗИЧЕСКИ
Показваме на момчетата как да тренират телата си за нуждите на играта и различните позиции. Бързина, сила, гъвкавост, издръжливост и умения могат да бъдат разработени и развити, за да помогнат на играчите да постигнат тяхното оптимално ниво на производителност. Момчетата също така ще се научат как подхранват тялото си извън терена и ще им дадем най-добрата възможност за това.

ПСИХИЧЕСКИ
Развиването на печеливша психика изисква силен характер и позитивна нагласа. Нужно е изграждане на добро разбирателство с всички играчи, за да предоставим възможно най-добрите преживявания и дейности за повишаване на самочувствието и за подобряване работата на и извън терена.Да работим усърдно и никога да не се предаваме, да работим заедно и винаги да вярваме в себе си, са основните черти на един успешен отбор на "Манчестър Юнайтед", които се насърчават по време на всички наши лагери.

Много изненади готви академията на Манчестър Юнайтед за българските деца

След като преди седмица стана ясно, че на 4-ти февруари 2014г. в София пристигат мениджърите на "Манчестър Юнайтед Футболни Училища", е...

СОЦИАЛНИ
Организират се специални сесии, които насърчават момчетата да работят заедно, да се опознаят един друг и да вземат инициативата за това как сесията да продължи, развивайки основни умения, за да им помогнем да израснат в и извън играта.

Възможно ли е някое от тези деца да получи шанс за изява в младежките формации и евентуално мъжкия отбор на „Манчестър Юнайтед”?

Главната цел на лагерите е да даде възможност за напредък и постижения на всички младежи, независимо от уменията им. Няма програми за търсене на таланти за клуба. Независимо от това, ако някое момче покаже изключителни умения, тази информация ще бъде предадена на Академията.

Вие сте играли 20 години крикет. Защо решихте да се прехвърлите към футбола, макар и като административно лице? Какво ви привлече в играта?

Търсех ново предизвикателство и промяна в кариерата си. Намирах удовлетворение в това да тренирам млади спортисти и ролята ми в Манчестър Юнайтед Футболни Училища във Великобритания все още ме ангажира със спорта и младите хора.

На кой футболен отбор сте фен – но честно? А кой Ви е любимият футболист?

Любимият ми отбор е "Манчестър Юнайтед", разбира се! Любимият ми футболист е Райън Гигс – един чудесен футболист, който остана на върха на играта за толкова много години.

И, естествено – какво мислите за представянето на Димитър Бербатов в "Манчестър Юнайтед"?

Футболната академия на Манчестър Юнайтед идва в България

Мениджърите на "Манчестър Юнайтед Футболни училища" идват за първи път в България, за да представят футболните лагери с английски език ...

Не мога да коментирам това, но всеки в Англия признава какъв фантастичен талант е Димитър. Играч с отлични умения!

Какво мислите за сегашното състояние на "Манчестър Юнайтед" – дали Дейвид Мойс беше правилният избор за наследник на сър Алекс Фъргюсън?

Отново, това е извън моите компетенции. Манчестър Юнайтед ще бъде голяма сила в продължение на още много години, и ще настоява и работи за трофей през идните няколко месеца. Никой клуб не може да печели през цялото време – и това е урок, който предаваме на момчетата, по време на нашите лагери. Да побеждават и губят с едно и също достойнство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю