Лиса Дикинсън: През повечето време пиша, докато пътувам към и от работа

22438
Лиса Дикинсън: През повечето време пиша, докато пътувам към и от работа
Снимка: Кръгозор

Авторката Лиса Дикинсън е родена в Девън, Англия. През 2006 г. се мести в Лондон и започва да работи в издателския бизнес. През 2013 г. Лиса издава първата си книга Twelve Dates, с която печели наградата Novelicious Debut of the Year. „Ще се срещнем в Тоскана” е първият й роман, който излиза у нас.

Откъде почерпихте вдъхновение за историята в романа „Ще се срещнем в Тоскана“?

"Ще се срещнем в Тоскана" с вкуса на опияняващата любов и на чаша хубаво мерло

Ели и Лори са най-добри приятелки и споделят всичко – включително и статуса на необвързани 30-годишни, без планове за брак и деца...

Идеята се роди в съзнанието ми спонтанно... Посещавала съм доста винарни по време на еднодневни екскурзии и турове с дегустации, така че разчитах на спомените и вълнуващите преживявания с чаша вино в ръка. Останалата информация събирах от брошури и листовки за екскурзии, като също разчитах и на взаимоотношенията ми с хората, скъпите ми приятели и представата за горещи летни нощи!

Любимата ми героиня е независимата Ели. Тя има ли своя прототип в реалния живот?

Мисля, че до известна степен героинята ѝ носи чертите на повечето хора, които познавам. Дори и да нямаме абсолютно същите мечти, цели и желания като Ели, мисля че всеки от нас има нещо, към което се стреми, но го има и онова чувство, когато хората имат към нас очаквания, които ние не можем да задоволим – били те свързани с брак, деца, собствено жилище, достигане до връх в кариерата или дори това да имаш перфектни фигура и външен вид. Мисля, че всички може да се отъждествим по някакъв начин с Ели.

Ако се снимаше филм по „Ще се срещнем в Тоскана“, кого бихте искали да видите в ролите на Ели и Джейми?

Добър въпрос! О, ами не съм съвсем сигурна, тъй като не си представям определени хора, докато пиша (а и никога не описвам в прекалено много детайли външния вид на главните си героини, защото обичам да оставям на читателите да развият въображението си). Може би Дженифър Лорънс като Ели (или Лори!) и Лиъм Хемсуърт или Джейк Джилънхол като Джейми?

Откъс от "Кой е най-богатият човек на всички времена"

Въведение В един прекрасен пролетен ден на 1523 година Якоб Фугер – банкер от германския град Аугсбург, нарежда да му доведат пи...

Кои са авторите, които Ви вдъхновяват?

Вдъхновявам се от писателки, които са изградили империи с писането си – дали защото им е дошла страхотна идея в точния момент - хем нещо на пръв поглед просто като училище за вампири или магьосници, хем нещо, което същевременно те изстрелва в небесата – (де да ми бяха хрумнали и на мен!), или защото пишат за каквото душа им иска и стават образци, като Джаки Колинс например.

Кои биха били идеалните гости за вечерно събитие според Вас? А и трябва да осигурим достатъчно количество италианско вино за партито, нали?

Ура за виното! А като спомена вино... Много бих искала да съм на такова вечерно събитие със знаменитости, които на пръв поглед не се спогаждат – само за да видя как наистина се държат едни с други. Предполагам затова много си падам по реалити предаванията... Така че бих искала да видя как хора като Дженифър и Анджелина, Бритни и Кристина, Ким и Парис се отнасят една към друга, докато отпивам глътки вино и им се наслаждавам.

Кое е любимото Ви кътче за писане и обичате да пишете в шумна или по-скоро в тиха атмосфера?

Кой е най-старият социален комплекс в Европа

Най-могъщият финансист от епохата на Ренесанса – Якоб Фугер, е най-известен с благотворителната си дейност. Вярвал, че всеки, кой...

През повечето време пиша, докато пътувам към и от работа. Но все пак идеалното ми кътче за писане е, или когато се свия в средата на огромния ми сив диван, или някое място с красива гледка (примерно плаж в Корнуол или хълмовете на Холивуд). Колкото до шума – не ми пречи, даже понякога си пускам определен стил музика, която да ме предразположи за написването на някоя сцена, или пък някоя серия на любим сериал като фон, ако трябва да се настроя за нещо „по-забавно“.

Източник: Shelireads.wordpress.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю